НФСБ с нови структури в Плевенско и София


НФСБ с нови структури в Плевенско и София
Специален гост на учредяването на организация на НФСБ в столичния квартал „Овча купел“ бе заместник-председателят на формацията Данчо Хаджиев (вторият от дясно наляво)
31 Юли 2015, Петък


Патриотичната партия създаде свои организации в селата Беглеж, Бохот и Ласкар, както и градска секция в столичния квартал „Овча купел“

Автор: Десант

Мрежата от структури на „Национален фронт за спасение на България“ в страната продължава да се разширява. През последната седмица бяха създадени три организации в Северна България, както и нова квартална секция в София.
Първата от тях стана факт на 24 юли в плевенското село Беглеж, известно с това, че е родното място на знаменитата българска оперна прима Гена Димитрова. През последните години безработицата, липсата на основно училище и растящата циганска престъпност в него са довели до масовото му обезлюдяване.

Затова и десетките присъстващи на учредителното събрание в местното читалище „Христо Ботев“ се надяват НФСБ и Патриотичният фронт да внесат законодателни инициативи за икономическото развитие на региона.
За председател на новата структура на родолюбците бе избран Младен Монов, който е инженер по образование. „Време е българският народ да се обедини и да вземе съдбата си в свои ръце. Пътят за това е очертан ясно в идеите и принципите на Националния фронт. За мен и моите съселяни това е партията, която се вслушва в проблемите на честния и почтен българин и търси начин за тяхното решаване“ – заяви той.

Секретар на местната организация стана Младен Струменов, който изтъкна, че икономическият живот в Беглеж, както и в околните селища, може да бъде възстановен с помощта на средства от европейските програми, но няма подготвени кадри, които да пишат и защитават проекти.
На следващия ден – 25 юли, най-българската партия стъпи и в друго селище от Плевенска област – Ласкар. На форума присъстваха областният координатор Николай Маринов и лидерът на НФСБ -Плевен Румен Иванов. Новата структура бе оглавена от Атанас Тодоров, а за секретар беше избран Панайот Петров, който определи като основна цел разширяването на влиянието на партията сред младите хора в региона и подготовката за местния вот.

След избора на ръководство присъстващите дискутираха най-наболелите проблеми на плевенското село. Местните жители се тревожат най-вече от липсата на съвременна инфраструктура, закриването на здравния пункт и особено от активиралите се свлачища в землището на Ласкар, за чието обезопасяване общинските власти в Плевен не взимат нужните мерки.
„Нарастването на броя на организациите на НФСБ в региона е стъпка към доброто представяне на партията на предстоящите местни избори. Аз съм уверен, че Националният фронт ще навлезе активно в общинската власт и най-сетне ще започне решаването на дълго отлаганите проблеми в региона“, подчерта в края на срещата Румен Иванов.

Още едно населено място в Северна България се сдоби с организация на партията на СКАТ.
На 26 юли нейна структура бе учредена и в плевенското село Бохот, в което по време на Руско-турската освободителна война Николай Пирогов извършва първата анестезия в България.
Тук идеите и принципите на родолюбивата формация имат многобройни привърженици. Заради това областният координатор на патриотите за Плевен Николай Маринов обяви в началото на форума, че партията ще издигне кандидат за кмет на селото за местния вот на 25 октомври.

За лидер на новата организация на родолюбивата формация бе утвърден Георги Петков. „Към днешна дата желанието за социална справедливост е по-силно отвсякога и затова бохотчани вярват, че точно НФСБ е силата, която може да защити техните интереси в Народното събрание“, сподели новоизбраният председател. Секретар на местните патриоти стана Ваня Романова.
„Ще оправдаем доверието на хората от Бохот като издигнем за кандидат-кмет личност, която е обърната към техните проблеми и ще работи за тяхното решаване. Аз съм убеден, че през октомври ще постигнем убедителен резултат“, увери присъстващите в края на форума Николай Маринов.

Членовете и симпатизантите на партията на СКАТ стават все повече и в София. На 27 юли при голям интерес в новооткрития клуб на НФСБ в столичния квартал „Овча купел“ бе учредена нова нейна организация. Форумът бе воден от регионалния координатор за Софийска област Стоян Стоянов, а специален гост бе заместник-председателят на Националния фронт Данчо Хаджиев.
„Огромният интерес на софиянци към НФСБ говори не само за растящото доверие към нас, но и показва, че те са доволни от инициативите и каузите, които защитават депутатите от парламентарната група на Патриотичния фронт“, обърна се към присъстващите Данчо Хаджиев.

С пълно единодушие за лидер на родолюбците от „Овча купел“ бе избрана Елена Маринова, която е юрист по професия. „След първите ни инициативи е раздаването на анкетни карти, в които жителите на квартала да посочат проблемите, които ги вълнуват“, обеляза тя, изтъквайки, че сред основните тревоги на хората се нареждат дупките по улиците, презастрояването и изчезването на зелените площи и липсата на адекватна политика на местната власт за сметосъбирането в квартала.

На срещата бе обсъдена и подготовката за местният вот през октомври. Отчетено бе, че в София през последните три седмици заявленията за членство в Националния фронт са се удвоили.
„Само за последните десетина дни бяха връчени членските книжки на 200 нови члена на партията“ – информира областният координатор Стоян Стоянов.


Идеите и принципите на Националния фронт намериха много привърженици в плевенското село Бохот

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки