Изправят на съд Огнян Донев и Борис Борисов


31 Юли 2015, Петък


В четвъртък Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бизнесмените Огнян Донев и Борис Борисов,

Автор: Десант

които ще бъдат изправени пред съда по обвинения за данъчни престъпления.
Не става въпрос за укриване на жълти стотинки, а за невнасянето на огромни суми. Само неплатените данъчни задължения „Елфарма“ АД, чийто изпълнителен директор е Донев, възлизат на близо 63 милиона лева! В годишната данъчна декларация, която подал в Териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“- София, той не декларирал увеличението на годишния финансов резултат на компанията, формирано следствие на извършени сделки с акции извън регулирания български борсов пазар и между свързани лица, в общ размер от 418 531 500 лева.

Като изпълнителен директор на „Телсо“ АД Борис Борисов, известен в медиите като „ковчежника на Донев“, пък избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на компанията в размер на почти 7,5 милиона лева!  Той също затаил истината за увеличаването на годишния финансов резултат на фирмата общо със 74 831 051, 94 лева.
Огнян Донев започва кариерата си през 1987 г. едва 29-годишен като съветник на вездесъщия Огнян Дойнов в Стопанския съвет. 

Първоначалното напрупване на капитала си  той предприема през лятото на 1998 г., когато приватизира чрез РМД държавното предприятие  „Унифарм”. По-късно придобива собствеността и на „Софарма“.
През 2010 г. името му бе замесено заедно с това на Любомир Павлов в шумен скандал покрай опита им да се намесят на медийния пазар у нас, купувайки ВАЦ-овите вестници „Труд“ и „24 часа“.

Апропо, тогава Донев и Павлов прогониха от пресгрупата легендарния вестникар Тошо Тошев. Оставайки на улицата, той спретна ново издание – вестник „Преса“, който пък, по ирония на съдбата, в същия ден, в който бе повдигнато обвинението срещу Донев, обяви фалита си.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки