Община Русе крие Наредбата за отпускане на помощи


30 Юли 2015, Четвъртък


Пише ви един инвалид І-ва група, обръщам се към вас с една голяма молба. Имам спор и водя дела с Агенцията за социално подпомагане относно


Автор: Христиан Митев юрисконсулт

Наредбата за отпускане на помощи за отопление.
Аз досега се ръководих от Наредба № 5/2004 г., но от 2008 г. имало някаква нова Наредба № 7, а в гр. Русе е невъзможно тя да бъде открита, както и новото издание на Закона за СП. Предполагам от общината са наредили новото издание да не бъде достъпно за гражданите, за да не могат те да се защитават при необходимост в съда.
За това ще ви бъда много благодарен, ако ми помогнете да се снабдя с новото издание на Закона за СП, за да бъда по-убедителен в спора. За сведение аз между другото съм абонат на в-к „Десант“ от 2002 година.
Симеон Симеонов,
Русе

Първо следва да отбележим, че във вашия въпрос се съдържа фактологична неточност, а именно, че сте наш абонат от 2002г., тъй като тогава все още не се издаваше вестник „Десант“. Изразяваме основателните си съмнения относно посоченото от вас укриване от страна на общината на Закона за социално подпомагане. Можем да ви предоставим същия на посочения от вас адрес за кореспонденция.

Последното изменение на закона е обнародвано в  Държавен вестник, бр. 98 от 28 ноември 2014г. Що се отнася до наредбата, макар да не споменавате какво урежда тя, предполагаме, че става въпрос за Наредба № РД-07-5 от 16.05.2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, издадена от министъра на труда и социалната политика, обн., ДВ, бр. 49 от 27.05.2008 г., в сила от 27.05.2008 г., последно изменена бр. 91 от 4.11.2014 г. Същата може да ви бъде изпратена на адреса за кореспонденция.

Препоръчваме ви да ползвате адвокатска защита и съдействие.
Настоящият отговор не изключва, а предполага консултацията с адвокат.


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки