В отговор на вашите въпроси


30 Юли 2015, Четвъртък


Интересувам се от изпитани народни рецепти за лечение на полипи по дебелото черво


и вътрешни хемороиди.
Ботю Ботев, Карлово

Вътрешните хемороиди се намират в ректума. Там няма рецептори за болка и поради това появата им не се усеща. Ако се раздразнят обаче, могат да прокървят.
За справяне с хемороидите трябва да се спазва вегетарианска диета с повече плодове и зеленчуци. Непременно да се избягват консервираните храни, свинското и говеждото, както и люто, алкохол и тютюн.
Ето и някои народни рецепти за лечение на хемороиди:

Рецепта 1: За да има ефект от билколечението, първоначално трябва да се направи пречистване на кръвта, което продължава около месец и половина. Един от добрите методи за целта е използването на бял равнец. Запарва се 1 с.л. от билката в 250 мл вода за около 10 минути за получаване на еднократната доза. Пие се 3 пъти на ден преди храна.

Рецепта 2: Изпичат се във фурна 10-12 средно големи глави лук (поръсени обилно с магданоз). Изяждат се 30 минути преди обяда без хляб.

Рецепта 3: Десетина с.л. сурова целина се размиват в кофичка кисело мляко. Консумира се 30 минути преди основното хранене.

Рецепта 4: Смесват се 500 г мед и 1 с.л. прах от семе на магарешки трън. Взема се по 1 с.л. 3 пъти дневно преди хранене.

Полипите по дебелото черво обикновено са доброкачествени тумори с различен тъканен произход. Развиват се  при генетично предразположение, установило се хронично възпаление, както и поради някои фактори, свързани с храненето – богата на месо и бедна на баластни вещества храна, възраст над 40 години, тютюнопушене, употреба на алкохол.

Рецепта 1: Смесват се по 1 с.л. камфорово масло и мед. Към тях се добавят 7 капки йод. Сместа се обърква добре. С нея се навлажнява памучен тампон и се поставя колкото е възможно по-навътре в ануса. Така се спи, а на сутринта се маха.

Рецепта 2: Използва се билката змийско мляко. Тя се препоръчва като средство, което убива раковите клетки. Трябва обаче да се спазват предписаните дози, тъй като е отровна особено ако се използва неправилно или в големи дози и може да причини сериозни заболявания на черния дроб и хепатит.
Настойката се приготвя, като малко пресни листа и цветове от билката се заливат със спирт, така че той да ги покрива. Така престоява 1 седмица, след което се прецежда. Нужното количество капки се разтваря в 50 мл вода.
Започва се с 20 капки настойка веднъж на ден, като ежедневно се добавя по една капка на един прием. Стига се до 50 капки, след което всеки ден количеството се намалява с по една капка, докато се стигне до 20. Така курсът приключва. При необходимост може да се повтори след 15 дни.

Рецепта 3: В 1 л вода се сваряват 24 цвята от грах. Вари се, докато течността остане наполовина. Оставя се да изстине, прецежда се и се изпива на гладно на 3-4 пъти през деня.

Рецепта 4: Смесват се 625 г пресен чист мед с 375 г алое и 300 г чисто червено вино. Преди това алоето се смила. Сместа се държи 5 дни на тъмно и хладно място. През първите 5 дни се пие по 1 ч.л. 3 пъти на ден преди ядене. Срокът на лечение е 1-3 месеца. Рецептата е ефективна и при рак на матката.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки