Обществото на Черния етикет у нас


Обществото на Черния етикет у нас
Групата
25 Юли 2015, Събота


За пореден път гигантският Зак Уайлд ще отнесе феновете

Автор: Веселин Максимов

Както бях писал преди няколко броя, феновете на тежката музика у нас нямат никакво право да се оплакват от това лято. След двудневната радост в Каварна и концертите на титаните „Джудас Прийст”, поредното избухване е на 26 юли. „Обществото на черния етикет” (Black Label Society), групата на гръмотевичната фигура Зак Уайлд, ще ни връхлети в зала „Универсиада”.

Не за пръв път Зак идва при нас (правил го е с различни компании), но за твърдите почитатели неговото присъствие никога не е достатъчно. И има защо. Всеки би искал да чуе още и още от впечатляващия му мощен вокал и уникалната му, супервиртуозна техника на свирене.

Концертът е част от турнето по повод последния албум на групата „Катакомбите на Черния Ватикан”, а съставът е следният: Зак (соло вокал, соло китара), Дарио Лорина (ритъм китара, бек вокали), Джон де Сервио (бас китара, бек вокали) и Джеф Фал (барабани).
Въпреки че акцентът ще бъде в подкрепа на последната им творба, феновете вече коментират, че едва ли ще се разминат с мощните тупалки от предишните албуми.
Всеки си има по нещо любимо от тях (моите са най-вече „По реката”, „Мъртвороден”, „Ангел на милостта”, „Супергосподар” и настръхващата „Кръвта е по-силна от водата”) и ще го очаква с подскачане.

Както за повечето силни фигури в съвременната екстремна музика, така и за Зак бихме могли да изпишем девет-десет страници. Но не е нужно, защото който е в курса, знае за каква (вече) митична фигура говорим.
През 1988 г., на невръстна 19-годишна възраст, г-н Зак Уайлд става соло китарист на Негово Мрачно Величество Ози Осбърн. По-големите на години милиони фенове по света все още с умиление си спомнят първите появявания пред медиите, когато са се питали „Какво, за Бога, прави това мило русичко детенце с Бащицата Ози?!?”

Но след отговора „Няма почивка за злия” всички въпроси стихват като отрязани с нож. Няма да изброявам албумите с Ози, брилянтните изпълнения с виртуоза пианист Дерик Шериниън и собствените творби.
Зак Уайлд много, много отдавна е марка, име, на което подражават стотици хиляди млади музиканти по света. А ако се случи това, за което до момента има само недомлъвки – реюниън на „Пантера” със Зак, на мястото на застреляния на сцената негов приятел-брат (самият той го заявява) Даймбег Дърел, със сигурност ще се стигне до революция в тежката музика.

Днес Зак Уайлд изобщо не прилича на миловидното създание, с руса, топирана коса и трапчинка на брадичката. Четиридесет и осем годишният мъж, с огромна брада и коса и впечатляващи бицепси, си спечели прякора „Викинга”.
Присъствието му на сцената е колкото стабилно, толкова прецизно и изпипано. Разбирачите твърдят, че понякога солата му са прекалено дълги и претрупани с еклектика. И май наистина е така, като се замисля.
Но на кого му пука за такива напълно излишни разсъждения, когато става въпрос за такава фигура? Елате да го видим заедно! Ще ни отнесе, обещавам ви. В друг свят. По-хубав.


Зак цепи мрака с любимия си Гибсън „Лес Пол” Момченцето на тате Ози

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки