Политически „мозъци“ тласкат България към пропаст


Политически „мозъци“ тласкат България към пропаст
25 Юли 2015, Събота


Българските управници работят на принципа „луд умора няма“

Автор: Стефан Солаков

Новините, които всекидневно атакуват изтерзаното съзнание на българина, доказват една често повтаряна напоследък народна мъдрост. „Луд умора няма“ –  на пръв поглед това весело намигване към определена част от човешкия род, у нас, в България, отдавна се е превърнало в емблема на онези, които управляват нещастната ни държава.

Преди дни научихме за най-новите подвизи на министър Николай Ненчев, този нашенски Батман, който твърдо е решил да се справи саморъчно, и то с голи ръце, с опасната северна мечка, стряскаща го дори в съня му със страховитите челюсти на т. нар. хибридна война.
За да ги счупи и затвори завинаги, чутовният юнак Ненчев е замислил адски план, способен да стресне дори дяволите в пъкъла, да не говорим за очевидно обречения вече днешен господар на Кремъл.

Нашият министър на отбраната често се оплаква от мизерния бюджет на своето ведомство, което не му попречи да задели една значителна сума, предназначена за пропаганден щурм срещу руската заплаха, надвиснала над България.
За целта гениалните фуражки от обкръжението на Ненчев набързо мобилизираха екип от външни лектори, готови със зъби и нокти да се преборят с хибридната ламя на Москва.
Начело на страховитата „летяща бригада“ бе поставен прочутият ловец на „руски глави“ Иво Инджев, чиято идея-фикс е да докопа на тясно Главния вампир на Кремъл и да го прониже смъртоносно с пропагандния кол, връчен му от нашия военен Батман.

Накратко казано, усвоилата тлъстите Ненчеви хонорари весела дружина обиколи на бегом броящите се на пръсти военни подразделения у нас и сред бурен смях и весели закачки се опита да убеди малцината зрители и слушатели, че България е готова да се пребори успешно с всички заплахи, идващи от Север.

Сред тази на практика комедиантска трупа срещнахме имената и на други актуални душмани на Путин – Соломон Паси, Огнян Минчев, Антоний Гълъбов и на още няколко персони, готови срещу подходяща сума да стъпчат в калта дори и собствения си престиж.
„Като няма хляб, яжте пасти!“ – беше препоръчала една коронована особа преди да се раздели с красивата си глава. Лишената от елементарни условия за съществуване българска войска, и по-точно нейното абсурдно ръководство, се опитва да повдигне бойния дух на мизерстващите войници и офицери с брътвежите на шайка самозванци, обединени единствено от неистовата им омраза към Русия и нейния сегашен президент.

Правят го уж в името на модерната българо-американска дружба, докато в същото време господарят на Белия дом Барак Обама протяга ръка на Владимир Путин и му благодари за успешното сътрудничество при решаване на важни геостратегически проблеми, свързани със запазване на мира и спокойствието на нашата планета.

Точно по това време във Вашингтон се беше изтъпанчил и друг един пишман борец срещу руската заплаха. Другарчето на Ненчев по активно усвояване на похвали от ЦРУ и Пентагона Даниел Митов беше пристигнало в американската столица, за да докладва относно „успешното“ промиване на българските мозъци в борбата срещу все още безсмъртното влияние на Москва върху съзнанието на нашите сънародници.

За да не остане назад от военния си колега, нашият първи дипломат дръпна изключително войнствена реч по адрес на Кремъл – нещо, което никой нормален външен министър не би си позволил на територията на една чужда и пряко заинтересована страна.
Впрочем дори и у нас, в България, господин Митов е по-нисък от тревата и по-тих от водата стане ли дума за Русия. Страх го е да не настъпи мотиката и да развали „хитрата“ игра на премиера Борисов, ухажващ едновременно и Путин, и Обама.
Външнополитическите каламбури на днешното Борисово правителство логично поставят въпроса за националната сигурност на България, попаднала в ръцете на една абсолютно невежа и смущаващо продажна тайфа.

Резултатите от това зловредно поведение могат да се окажат изключително опасни за съдбата на държавата в момент, когато сянката на едно ислямско чудовище застрашително надвисва над цяла Европа и най-вече над Балканите – любимият терен за смъртоносни експерименти от всякакъв характер.
Преди седмица отбелязахме три години от атентата на бургаската аерогара, погубил петима израелски туристи и един български гражданин. На възпоменателната церемония израелският посланик благодари на бившия ни вътрешен министър Цветан Цветанов за това, че единствено той е повярвал за вината на „Хизбула“ при организирането на убийственото нападение. Дясната ръка на Бойко Борисов стоеше до него и гузно мълчеше.

Чувстваше се неловко поради неприятното напомняне как беше принуден от израелските и американските тайни служби да заяви очевидни неистини относно бургаския атентат.
За благодарност Вашингтон често кани Цецо Хубавецо на гости и по-точно за поредния рунд от инструкции, насочени към обработване на общественото мнение в България. Само преди седмица той взе участие в семинар с ръководството на т. нар. „мозъчни централи“ в САЩ, занимаващи се с изготвянето на геостратегически планове за поредната експанзия на Вашингтон към най-деликатните региони на нашата планета.

Шегобийци в интернет реагираха светкавично и възнаградиха любознателния Цецо с прозвището „Мозъка“, което го изравни по интелигентно излъчване с друг един гений от интелектуалното обкръжение на Бойко Борисов – д-р Лъчезар Иванов.
На фона на тези два блестящи „мозъка“ ореолът на господин премиера е сериозно застрашен от помръкване. Наложителни са спешни мерки за усилване на електрическия ток, осветяващ царствената нимба на първия ръководител на Партията и държавата.

За целта по съвет на неговите пиари бате Бойко запретна ръкави и се зае саморъчно да ремонтира българската конституция. Обикаля останалите партийни централи като котарак около месарница и искрено се надява, че ще успее да убеди парламента за очакваните отдавна реформи в главния закон на държавата. Очакват го обаче неприятни изненади не само от опозицията, но и от не особено верните партньори, които крепят днешното ни правителство.

В другия ъгъл на парламентарния ринг го дебне коварният Лютви Местан, за когото исканите промени в съдебната система са „мисия невъзможна“ поради опасността ДПС да загуби фатално скъпо закупените магистрати, внедрявани с години на най-високи позиции в храма на Темида.

И така, връщаме се там, откъдето започнахме – към неуморния и безмислен труд на голяма част от нашите политици, за които бъдещето на България е най-малката грижа.
Само родолюбците от Патриотичния фронт все още се опитват да насочат националната енергия към истинските идеали на Отечеството, а подкрепата, която получават, нараства с всеки изминал ден. И това е може би най-позитивната новина в морето от лоши вести за състоянието на пропадащата ни държава.


В категории: Коментари , Горещи новини

7
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
7
читаятел на Десант
28.07.2015 14:33:04
0
0
Дами и господа, народни предста¬вители, нямаше да взимам думата, но съм предизвикан от историческите събития, които се разиграват в сгра¬дата на българския парламент – т.е. продължаването на търсене на т.нар. съгласие, за да се съберат 180 гласа. Защо? За да се направи съдебна ре¬форма. Каква съдебна реформа точно се прави? С моите колеги направихме проверка и по най-малките селища на България. Открихме, че там в момента хората ги занимава само един-един¬ствен въпрос. Нищо друго. Във всяка битова механа, на всяко село, там хо¬рата се събират и обсъждат дали да се гласува тайно или явно във Висшия съдебен съвет. Това е въпросът днес пред българското общество. И по тази причина аз повече не мога да мълча. Вземам думата, за да изразя своето от¬ношение. И моето отношение към това е следното: Нека Висшият съдебен съ¬вет да си реши дали да се гласува тай¬но или явно. Но, определено, това не е въпросът, който вълнува българските граждани днес.
Въпросите, които стоят пред българ¬ското общество, са защо продължава битовата престъпност? Защо продъл¬жават да бъдат ограбва¬ни тези, които се трудят и се опитват по някакъв начин да се изхранват със собствено селско стопанство? Защо про¬дължава несправедли¬востта в България, да има олигарси, да има много бедни хора? Защо няма работа за младите хора? Защо пенсиите са толкова ниски и защо не може да се лекуваш, а когато отидеш да се леку¬ваш, трябва да плащаш и може дори да умреш пред болницата, ако нямаш пари да си платиш.
Това са въпросите, които стоят пред българското общество, само че българ¬ският парламент се занимава с ВСС. На колко квоти да бъде разделен той. Кой от прокурорите и съдиите да стои на четно и нечетно място. Това е въпросът на въпросите, около който тече непре¬къснато задкулисие.
В момента продължават совалките от кабинет в кабинет, от стая в стая се ходи и се събират гласове – 180 брой¬ки трябва да се съберат, за да може да се приемат промени в Конституцията, които не вълнуват нито един нормален българин. И аз питам: защо занимавате и защо хабите скъпото парламентар¬но време, за да занимавате българ¬ската общественост с несъществени въпроси. Защо представяте това като съдебна реформа? Защо се играе този театър?
Защо пристига тук заместник-пред¬седателката на Европейската комисия госпожа Могерини и се имитира среща с парламентарните сили. И в четвър¬тък беше разиграна една пародия, при която изобщо не беше дадена думата на народните представители, на нас като председатели на парламен¬тарни групи не беше позволено да зададем въпрос на въпросната госпожа. Аз например исках да я питам, кога Европейският съюз, Европейската комисия ще изплати обезщетенията от над 1 млрд., които ни дължи за щетите, които ние понасяме, заради идиотските санкции срещу Ру¬сия, които ни са наложени със сила?
Кога и защо Европейският съюз и Европейската комисия ще се намеси наистина да сложим преграда, а не да ни забранява да преграждаме пътя на нелегалните емигранти тук. Тези въ¬проси останаха без отговор, защото госпожа председателката на парламен¬та скоропостижно прекрати срещата с Могерини и не успяха да бъдат за¬дадени тези въпроси. Това беше една пародия, един фарс. Една пародия, която се играе от двете страни, от Брюксел и от София. От Брюксел казват: правете съдеб¬на реформа. От София казват: да, правим съ¬дебна реформа. Защо е необходимо това? Кому е необходимо и защо се бърза? За да се отчете някаква дейност, за да се каже, че тук ние правим реформи.
В същото време полицията е една прогнила структура. В същото време четем всеки ден как полицаи рекетират хора, за да им взимат пари. Четем как полицаи лъжесвидетелстват. Аз лично съм го видял това. Ние четем как по¬лицаи пребиват малолетни младежи и девойки. Или в същото време тези полицаи, които като доктор Джекил и мистър Хайд, през деня са полицаи, през нощта са гангстери.
Ние говорим за Висшия съдебен съвет. Ние виждаме съдии, които са поръчкови. Ние виждаме съдийка, на която й поръчват да ме осъди да платя огромна сума от 180 000 лева, защото господин премиерът се бил обидил от едно мое изречение. Народният пред¬ставител по Конституция има право да прави изявление и той не подлежи на санкция за своите изявления. Ос¬вен това аз съм казал нещо, което вече е споменато в поне 10 вестника. Но се намира въпросната съдийка и ме ос-ъжда. Намира се и втора, която също потвърждава това. Това е юридическо безумие. Този абсурд в правосъдието се разиграва всеки ден и всеки час и няма значение дали си народен пред¬ставител, гражданин без имунитет или какъвто и да е.
Правосъдието в момента не работи, полицията е по-скоро мафия отколкото полиция и всичко това, за което говорим тук, е една илюзия, една из¬мама. Кого лъжем – бъл¬гарския народ?
Ние не можем да се присъединим към тези поправки, които се дописват дори в крачка на коляно. Кажете ми как може да се дописва на коляно поправка в Конституцията? Това е най-важният закон, основният закон на държавата. Затова нашето отношение е категорич¬но негативно към тези поправки, които се опитват да направят управляващите и техните сателити.
Към това съглашателство, което сега събира уж опоненти в политическо¬то пространство. Виждаме как ДПС и Патриотичен фронт са един до друг. Те били уж опоненти. Едните щяха да за¬браняват другите, да ги свалят от поли¬тическата сцена. Сега се прегръщат и застават зад тези т.нар. промени в Кон¬ституцията. Виждаме същото задкули¬сие, което беше, когато се формираше този кабинет, когато от стая в стая, от кабинет в кабинет, ходеха със същите совалки, предлагаха се постове. Пред¬лагаха се облаги и сега това продължа¬ва. Всичко това го наричат „съдебни реформи”.
Ние го наричаме измама, ние го наричаме пародия, ние го на¬ричаме заблуда на общественото мнение. Такава за¬блуда не е нужна и аз мисля, че тя само ще отврати българското обще¬ство, ще го накара още по-малко да вярва в политическата система и още по-малко да отива да гласува. В крайна сметка ще останат само тези платени гласове, с които управляващите вече работят много добре. Групите, бро¬керите, са готови и местните избори също са подготвени. Наесен ние ще бъдем свидетели на едни купени избо¬ри. В това няма никакво съмнение. Ние ще бъдем свидетели на едно вече зат¬върдено купуване и манипулиране на изборния вот и ще бъдем свидетели на пародия на демокрацията. И това ще доведе до въпроса сред българските избиратели: нужни ли са изобщо избо¬ри? Нужна ли е изобщо такава полити¬ческа система?
Понеже тук управляващите и тех¬ните сателити и сателитчета много се страхуват от явлението СИРИЗА и из¬писаха и изговориха много приказки как това е един популизъм, аз си мисля, че българската СИРИЗА или българ¬ският опит да бъде разчупен сценари¬ят на политическата олигархия, може да се окаже доста по-успешен, макар и не така външно заявен, както при гър¬ците. Българинът е известен с това, че е търпелив. Само, че когато се ядоса и тръгне, той тогава наистина тръгва и срещу него нищо не може да се опре. Той превзема непревземаемите кре¬пости – Одрин, 1913 г.
Така, че дами и господа, управля¬ващи, които си мислите, че сега пра¬вите реформи и заради тях ще бъдете потупани по рамото, ще ви приемат в Шенген, сякаш това може да бъде по¬литическа цел и ще ви оставят да уп¬равлявате, защото ще докажете своето послушание, си правите крива сметка, защото я правите без кръчмаря. Кръч¬марят във всички случаи се нарича български народ. Той ви гледа, крои ви шапката и чака деня, в който ще каже своето голямо όχι, българско „Не” на вашата прогнила корупционна полити¬ческа система.
Това е, което исках да ви кажа, макар че залата е празна. Камерите го показ¬ват това сигурно и тука ги няма тези 180 съглашатели, които сега искат да се подпишат и да заявят пред Брюксел колко са послушни, защото и вчераш¬ната среща с Могерини, и позорният акт за награждаване на американската посланичка Марси Рийс с орден „Стара планина” , за това, че ни направи част от фронтовата линия, доказва падението на българската управля¬ваща класа. Не знам дали тя може да пад¬не по-надолу.
Оттук нататък следва само повдигане на българския дух. Оттук нататък след¬ва само съпротива, оттук нататък трябва да започне процес за промяна в полити¬ческата система. Ние, както винаги, ще бъдем в авангарда на този процес. Нико¬га не сме бягали от това. Доказали сме го, последователни сме и пак ще бъдем там отпред, когато трябва да покажем какво трябва да се направи в България, за да бъдем достоен народ. Все още мо¬жем да го направим. След година-две може да е късно.

[helloween]
6
българофил патриот а не нциона
28.07.2015 08:30:01
0
0
ВСИЧКИ НАШИ ПРАВИТЕЛСТВА СЛЕД 1944 СА БИЛИ НАЙ ВЕР ИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ В СРАВНКНИЕ С РУГИТЕ ОТ СОЦА.ЦЕЛИЯ НИ НВРОД НАЧЕЛО С ВОДАЧИТЕ СИ /С МАЛК ИЗКЛЮЧЕНИЯ/СА БИЛИ И СА С РОБСКА ПСИХИКА//500 + 70 / не са малко.залегнало е гена ни.ДАНО МЛАДИТЕ КОИТО ТРЪГНАХА ПО СВЕТА АКО СЕ ВЪРНАТ ДА ПРОМЕНЯ МАНТАЛИТЕТА НИ.ИНАЧЕ КАКТО Е КАЗПЪАЛА БАБА ВАНГА И СЛАВА СЕВРЮКОВА ,ЧЕ ЧСТ ОТ БЪГАРИЯ ЩЕ ГТИЕ КЪМ ДРУГА ДЪРЖАВА АКО СМЕ ОЩЕ РАЗЕДИНЕН НАРОД НА РАЗНИ ''ФИЛИ,, НО НЕ И НА БЛГАРОФИЛИ''.
5
българофил патриот а не нциона
28.07.2015 08:30:00
0
0
ВСИЧКИ НАШИ ПРАВИТЕЛСТВА СЛЕД 1944 СА БИЛИ НАЙ ВЕР ИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ В СРАВНКНИЕ С РУГИТЕ ОТ СОЦА.ЦЕЛИЯ НИ НВРОД НАЧЕЛО С ВОДАЧИТЕ СИ /С МАЛК ИЗКЛЮЧЕНИЯ/СА БИЛИ И СА С РОБСКА ПСИХИКА//500 + 70 / не са малко.залегнало е гена ни.ДАНО МЛАДИТЕ КОИТО ТРЪГНАХА ПО СВЕТА АКО СЕ ВЪРНАТ ДА ПРОМЕНЯ МАНТАЛИТЕТА НИ.ИНАЧЕ КАКТО Е КАЗПЪАЛА БАБА ВАНГА И СЛАВА СЕВРЮКОВА ,ЧЕ ЧСТ ОТ БЪГАРИЯ ЩЕ ГТИЕ КЪМ ДРУГА ДЪРЖАВА АКО СМЕ ОЩЕ РАЗЕДИНЕН НАРОД НА РАЗНИ ''ФИЛИ,, НО НЕ И НА БЛГАРОФИЛИ''.
4
Аврам
27.07.2015 18:04:17
0
0
Помните ли Алжир,Ирак,Либия...Бившите противници станаха приятели,а България бързо излезе
от "играта".Политиците и сега провеждат политика според личните си интереси
или интереси на някои "кръгове"но във вреда на държавата.Но скоро ,може би,ще ги избираме
задължително.
3
privat opinion from of shore p
27.07.2015 10:15:43
0
0
spored njakoi mnenia bivshite prosavetski komunistisheski slugi gubjat posizii ot konkurenziata im prosapadnite sateliti slugi lakei i ot slugite i lakeite na
turskite slushbi verojatno zashtoto pesheljat tesi zad koito stojat poveshe pari i poveshe inteligentni hitri i donjakade podli obirshii i zatova v balgaria e dobre da ima
rasvashdane na raslishni vidove mangusti lisizi nemski ovsharki kato mojata nemska mashka ovsharka i drugi vidove koito otdaleshe da pomirisvat i rasposnavat koi sa opasnite im neprijateli i koi sa besobidni predstaviteli na vidove neprijateli tova koeto pisah ne e moe mnenie a vasmoshni mnenia na mnogo balgari i zatova trjabva da se talkuva ot balgarite ot balgarska gledna toshka i da se preraboti taka she da bade polesno za vsishki
heilige heil heilung e formula za trojno osdravjavane kojato pomaga samo na prijateli i rodnini na vasko roden na 21 v dalgopol i kojto e vnuk na djado si vasil ot krasimir kojto bil zemedelez bostanshia shivotnovad bog da go prosti
i imal 5 pettima sina i 3 tri dashteri ot shena ljubima i kasal she vsishki germanzi italianzi ispanzi germanzi marokanzi latinoamerikanzi meksikanzi i drugi
sa dobre doshli ako vnuzite na djado vasil ot krasimir imat fajda ot tova
i sa dobre doshli v dalgopol ako vnuzite na djado georgi ot dalgopol bog da go prosti imat fajda ot tova a az dali imam fajda ot opisvane na vasmoshni mnenia i rasmishlenia moshe da mi se podskashe s hubavi sheni koito nosjat neshto zeleno s zveta na zeleni gushteri

2
playboy cosmopolit patriot s t
26.07.2015 05:21:13
0
0
spored mnogo mnenia na balgari i nebalgari e greshno da se kasva nie balgarite
i da se postavjat pod edinb znamenatel poshtenite trudoljubivi balgari i prestapnizite kradzite i drugi po dobre e da se kasva nie balgarskite nazionalisti ili nie balgarskite zemedelzi ili nie balgarskite targovzi ,ili nie balgarskite usheni ili nie balgarskite striptisjorki ili nie balgarskite nudisti i t.n.
az naprimer ako imam bahamski pasport shte kasvam nie balgarskite bahamzi
ako e germanski pasport nie balgarskite germanzi ako e amerikanski pasport kadeto shivejat okolo 300 hiljadi balgari togava shte kasvam nie balgarskite amerikanzi i t.n. no po vashno e ne kakvo kasvash a kakvo si ...
1
playboy cosmopolit patriot s t
25.07.2015 09:41:30
0
0
vseki esik e komunikazionen kanal kam opredelen narod zatova e dobre da se znajat mnogo esizi i da se sasdava rabota i za prevodashi naprimer po nemski
slednite sentenzii...
anbetracht dessen dass fast alle menschen neigen zu sittenwidriges und gesetzwidriges denken genannt auch ,,geistige hurerei was nicht strafbar ist weil ist beeinflusst von fernseher ,zeitungen zeitschriften radio fremde meinungen sugestationen einreden usw und kann sich aendern vielmals sogar pro tag aber strafbar sind bewiesene straftaten so ist ze empfehlen dass nicht alle ueber 7 miliarden menschen abzuhoeren und verfolgen sonder zurueck ze verfolgen die quellen der geruechte verleumnungen informazionen und zu unterbinden fremde voelker und damit verbundene von solchen zustaende zu profitieren besonders wenn der ver fuehrer voshda und seine freunde und verwandte keine vorteile haben und keine vorteile ze erwarten haben
taka moshe da sa isgleshdali podobni klasifikazii v strani s diktatorski reshimi ot gledni toshki i na tehni targovzi sas swejzarski nashin na mislene
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки