Патриотите почетоха делото на Васил Левски


Патриотите почетоха  делото на Васил Левски
24 Юли 2015, Петък


Членове и симпатизанти на НФСБ и ПФ от цялата страна отбелязаха годишнината от рождението на националния ни герой

Автор: Десант

На много места в страната представители на „Национален фронт за спасения на България“ се включиха в тържественото честване на 178-годишнината от рождението на големия син на България Васил Левски. Знаковото събитие събра на 18 юли под знамената на партията множество патриоти в цяла България, които поднесоха венци и цветя пред мемориалните знаци в памет на националния ни герой.

В родния му град Карлово пред паметника му венци и цветя поднесоха лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов, народните представите от коалицията Христиан Митев, Петър Петров и Димитър Байрактаров, заместник-председателите на партията на СКАТ Данчо Хаджиев и Борис Ячев, членове на Националния политически съвет на НФСБ, журналисти от телевизия СКАТ, както и стотици активисти на родолюбивата формация от цялата страна.

„Ние сме хората, които сме вплели заветите на Васил Левски в нашата работа и политическа програма. Защото членовете на НФСБ са хора, обичащи България, хора на делото и на дълга. Ако някой попита кой ще спаси страната и народа от разрухата, както някога от турско робство, то ние ще отговорим както е отговорил Дякона: „Ние сами ще се спасим“, изтъкна Валери Симеонов в своето слово пред събралите се родолюбци.
Данчо Хаджиев пък допълни, че великият революционер е човекът, запалил и вдигнал високо факела на българщината. „С неговото рождение започва новото начало на България“ - категоричен бе той.

Сред патриотите, събрали се в Карлово, застана и потомъкът на Левски – Стефан Караиванов, който подчерта, че „личността и делото на Апостола са от такова голямо значение за България, че никога не могат да бъдат изчерпани с думи“.
Националният фронт отбеляза светлата дата и в Бургас. В града, откъдето НФСБ започна своя път, венци пред бюст-паметника на Дякон Левски в Приморския парк положиха  заместник-председателят на партията и депутат от ПФ Валентин Касабов, членове и симпатизанти на партията, нейни общински съветници в местния парламент и журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“.

Партията на СКАТ отбеляза 178-та годишнина от рождението на Дякона и в Пловдив. Членове и симпатизанти на родолюбивата формация се включиха в градските тържества по случай светлата дата. Патриотите поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски в парка „Бунарджика“ в подножието на Хълма на Освободителите.
Единствените, които се преклониха пред паметта на националния герой в кърджалийското село Пчеларово, пак бяха журналистите от телевизия СКАТ. Те поднесоха цветя и венци пред мемориала в центъра на селото, който бе реставриран и издигнат отново пред местното училище благодарение на родолюбивата медия през 2014 г.

В Правец Васил Левски основава един от първите си комитети. За да отбележат свидната годишнина, членове и симпатизанти на НФСБ, начело с местните общински съветници от патриотичната партия Павлин Цветков и Петко Цанков, поднесоха цветя пред мемориала на поп Марко Тодоров, в чиято къща Апостола на свободата се е укривал многократно при пътуванията си из този край.
Светлата дата бе отбелязана от членове и съмишленици на НФСБ и ПФ и в София, Варна, Разград, както и в много други населени места.


На 18 юли т. г. бе открит нов паметник на Левски в Мездра (на снимката). Монументът е изграден с дарения и доброволен труд от инициативен граждански комитет, като сред най-големите дарители е Пенка Георгиева – член на местната структура на НФСБ, помогнала с 10 хиляди лева родолюбивата акция  Нов паметен знак на бележития революционер бе издигнат и в Шумен, за което също голям принос имат с финансови дарения от членовете и съмишлениците на Националния фронт. На откриването му присъстваха и десетки активисти на местната организация на НФСБ, начело с регионалния координатор Наталия Стефанова.

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки