ПФ: Цените за паркиране в Пловдив да паднат наполовина


ПФ: Цените за паркиране в  Пловдив да паднат наполовина
Славчо Атанасов предлага таксата за синята зона да се намали двойно
24 Юли 2015, Петък


Цените за паркране в Пловдив да паднат от 2 на 1 лев, а таксата с SMS за паркинг в "Синя зона" да стане лев, вместо досегашните 1,20 лв., предлагат от Патриотичния фронт (ПФ).

Автор: Бела Чернаева

"Синята зона, в Пловдив е крайно неефективна", коментира депутатът от групата на патриотите и бивш кмет на града под тепетата Славчо Атанасов. Той подчерта, че тя заема 1/3 от централната градска част, а заетостта й е едва 30 на сто. В същото време зоната издържа много служители, генерира малко приходи, а за разходите плащат жителите на града.
След изборите през есента ще бъде направено обществено обсъждане по проблема със "Синя зона", каза още Славчо Атанасов. От Патриотичния фронт вече са правили сондажи сред хората и едни били за зоната, а други против нея.

При това положение е добре да се направи публично обсъждане и да се чуе мнението на гражданите, смята общинският съветник Руси Панчев. По думите му, в "Синя зона" влизат общо 70 улици с 1933 паркоместа, а към март т. г. тя е обслужвана от 210 служители. Така на един служител се падат около 15 места, докато в София техните колеги обслужват между 80 до 100 места, каза Панчев. В анализите си той е открил несъответствие и в приходите на "Синя зона".

"Печалбата от дейността й е 900 000 лева за година, а от данните в отчета на кмета Иван Тотев (ГЕРБ) става ясно, че от репатрирането на автомобили са генерирани 133 360 лева. Според информацията от МВР обаче репатрираните коли са 12 402. Тъй като таксата за наказателен паркинг е 30 лева, приходите би трябвало да бъдат 490 000 лева, пресметна Панчев. От ПФ предлагат още местата в "Синя зона" да паднат до 1000, да бъде въведен и половин час бонус за паркиране. Според формацията, уместно е да се въведе и преференциално паркиране за собствениците и наемателите на офиси в района на "Синя зона".


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки