Нека всички заедно работим за България


Нека всички заедно работим за България
Раздаването на помощи с хранителни продукти само учи ромите да чакат наготово от държавата
23 Юли 2015, Четвъртък


Крайно време е циганите реално да бъдат интегрирани в нашето общество и да спазват законите на страната



Трябваше ли черешовото топче да гръмне с немощната си сила по време на Априлското въстание? Да, трябваше, за да се чуе, че народът български изнемогва от игото османско и иска своята свобода и независимост.
Трябваше ли Гърмен да гръмне? Да, трябваше, защото много преди него имаше същите проблеми в цяла България, но управляващи и политици си затваряха очите и ушите, потривайки доволно ръце. Защото използваха циганския етнос, купувайки гласовете му по време на избори. И давайки му голи обещания и измамни „права и свободи“, които голяма част от ромите разбираха като свободия – т. е. анархия.

Голяма част от живеещите в така наречените гета, отказват да спазват законите в светска България и  налагат някакви си свои традиции, нямащи нищо общо със съвременния живот. А в същото време проглушават ушите ни с искания от държавата – за детски надбавки, социални помощи, здравно обслужване и т.н. Тази част от циганския етнос са срам и нежелани дори и от своите, защото с чергарския си начин на живот са загубили човешкият си облик, като заради продажното си поведение по време на избори са си въобразили, че паразитният им начин на живот ще продължава во веки веков. Излиза, че малка България се е превърнала в гето за отглеждане на паразити за сметка на всички останали етноси, честни граждани и коректни данъкоплатци.

В изказвания на набедени цигански „лидери“ се чуват думи, които очевидно са им поставени в устата, тъй като същите тези слова слушаме от устата на различни представители на противоконституционната партия ДПС – например, че лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са виновни за всичко това, защото насаждали омраза и ксенофобия и взривявали етническия мир, та трябвало да им се отнеме имунитетът.

Дори тези, които ги повтарят като латерна, не могат да ги обяснят или да защитят с аргументи позицията си, но с постоянното си подмолно говорене увличат и други от етноса.
Но забележете – нито един образован и наясно с нещата човек не отправя такива обвинения срещу двамата представители на Патриотичния фронт, а само тези паразити от циганските  гета и губещото почва под краката си ДПС. Защото Патриотичният фронт е партия, която се бори истински за правата и свободите на всички български граждани – без оглед на етнос, пол, религия и т.н.

Циганите трябва да си помогнат и сами, за да живеят добре, а не само да реват „Дайте, дайте!“. Те трябва да спрат да крадат от горския фонд, от домовете на съселяните си, от полската продукция, да си подадат молби да бъдат оземлени и да си купят земя за строеж на къщи или да подадат молба за настаняване в общински жилища или пък да се настанят на квартира, да се регистрират на реален адрес, да спрат да си продават гласа по време на избори за жълти стотинки и въобще да оставят с пръст в устата мафията в ДПС и да станат добросъвестни граждани.

Те трябва да започнат да водят нормален живот, а не да се делят, отчуждават, изолират и капсулират, въпреки всички усилия на държавата и обществото да бъдат интегрирани и приобщени към социума. Само така могат сами да се интегрират, макар че ако ги попитате какво значи тази дума, няма да получите нужния отговор.
Виновни за това тяхно невежество са тези, дето им купуват гласа, дето ги държат необразовани и неграмотни, и които ги заблуждават с измислени обещания, с временни плащания на ток и вода или с инцидентно раздаване на хранителни продукти, а после ги забравят. Тези действия на хората на Местан и Доган единствено развращават ромите и ги учат да чакат наготово. И този техен паразитизъм съответно поражда и наблюдаваните размирици, омраза и дистанцираност между хората от гетата и останалите граждани.

Отделно, „загрижените“ за циганите господа от разните му там фондации, ромски организации и комитети крадат парите от еврофондове, отпускани за ограмотяване и приобщаване на този етнос в българското общество.
Такива, които не спазват законите в България, трябва да бъдат озаптени със силата на същите тези закони, за да се прекрати дестабилизацията на обществения живот в страната ни.

В моето село живееше едно циганско семейство. Имаха къща и двор, бяха чисти и спретнати. Бащата и майката работеха в ТКЗС-то. Бащата беше самоук музикант, но викаха именно него  да свири на всички празници в селото. Никой никога не ги чу да се карат, да се бият помежду си или с чужди хора, или да обидят някого. Изучиха синовете и дъщерите си. Всички ги уважаваха. С тях гледахме филми, заедно спортувахме и заедно бяхме на маса в ресторанта.

Не е за вярване, нали! Но това е факт. Чиви, Дафинка и другите от тази циганска фамилия  все още живеят в с. Гурково, общ. Балчик.
Кой дявол сега се е вселил в немалка част от циганския етнос?! Те никога не са били отделяни от останалото българско население. Напротив, за работа са били взимани с предимство, предоставяни са им съответните социални помощи и т.н.
Затова трябва заедно с представителите на циганския етнос да направим всичко възможно да бъдем едно, да бъдем добри хора, да живеем и работим за България заедно. И заедно да направим така, че печеливши да сме всички и цялата ни родина.

Димитър Душков,
Белене


В категории: Горещи новини , Трибуна

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
playboy cosmopolit patriot s t
24.07.2015 06:59:48
0
0
neka vsishki da se naushim da rabotim parvo za sebe si sled tova za tesi koito ni plashtat posle sas sanarodnizite si sled tova sas sagrashdanite si i naj nakraja za geografskoto ponjatie balgaria evropejski sajus .
no kato proverim i spomoshta na psihoanalitizi statistizi jasnovidzi vsishki nashi sagrashdani i shivushti v balgaria moshe da se ustanovi she mnogo ot tjah sa tolkova marselivi she ne shelajat da rabotjat za nikogo ,drugi predposhitat da si pokradvat drugi da okradvat az pak obisham kato doprinesa za peshalbi kadeto i da e pri kogoto i da e da si vsema djal peshalbi % za poloshenite ogromni umstveni i drug vid trudove i energii a s speshelenite pari da raspolagam az za kakvoto si poshelaja a naj raslishni MOSHEnizi koito obiknovenno s ismami ,zaplahi ,isnudvania se dokopvat do parite na drugi
zatova kam mojata germanska pensia ot njakolkostotin evro shte se radvam da pribavja njakolko nuli nakraja i da polusha pensii ot vsishki podslushvateli i svarsanite s tjah hora i darshavi za da moga da si posvolja da sasdam i isdarsham smejstvo kato njakoi shejhove kato HAMAD BIN KALIFA AL TANI kojto ako iska da mi pomogne shte mi dade peshalbi i shte prati pari po sheni koito otgovarjat na predstavite mi za da ne zavisja ot buntovnizite koito prodavat mladi momisheta za kutia zigari poneshe bili strastni pushashi i obishali zigari kato zigarite ...tjutjunorabotnik ,,,v kutia po forma kato ,,papastratos ,,koito djado mi vasil bog da go prosti kupuvashe za 5 stotinki poneshe iskashe da spesti poveshe po 5 stotinki za da si kupi novi gashti i novi risi.za da se haresa na novi bulki i imashe ot 2 sheni 5 sina i 3 dashteri koeto e kato pri ispanskia pevez julius iglesia no e skromno postishenie v sravnenie s arshentineza kojto imal ot 3 sestri 35 deza za da mu rabotjat po plantaziite i kojto za mene e primer za podrashanie poneshe 3 te sestri bili mnogo po hubavi ot shenite na charlie chaplin i ot shenite na hrushshov ,breshnev ,honeker ,mao dse dun ,shan kaj shi martin luther king i drugi velishia i kato se proverjat biografiite i dosietata na nad 7 miliarda shiteli po sveta moshe da se namerjat bogati zdravi mnogodetni semejstva koito da mi slushat za primer i obrasez i da mi kashat kak sa uspeli da postignat lishno shtastie
1
playboy cosmopolit patriot s t
23.07.2015 12:31:43
0
0
predi za zaposhnem da rabotim za balgaria e dobre da vidi vseki balgarin kade mu e fajdata da raboti za balgaria ,za balgarite ili za sebe si .
az kato kosmopolit s balgarski proishod uvashavam vsishki mashe sheni shivotni sashtestva rastenia koito zaslushvat moite uvashenia obisham i ljubja samo tova i tesi koito sa dostojni za mojata obish i ljubov plashtam samo za tova koeto mi nosi peshalbi i tova koeto mi nosi tova koeto obisham i shelaja
i zatova tesi koito mi preshat delikatno v lishnia shivot da si sloshat delikatno edin prast tam kadeto slanzeto ne ogrjava a tesi koito mi pravjat grubo vmeshatelstvo v lishnia shivot i shtastie im e razresheno da si sloshat kakvoto si iskat tam kadeto slanzeto ne ogrjava .i taj kato spored moi i shushdi fantasii trjabvashe da rabotja misleno ot A do J ot antonius ali babata akihito do janukovish jan bibian javian i ne mi platiha to se varnah na
rabota pri poroshenko porshenko parisenko parishenko za da vidja kakvo shte mi dadat te i ako ite ne mi dadat tova koeto shelaja togava prodalshavam da rabotja za vsishki s vsishki po sveta kopito rabotjat za mene kato ne zabravjam she naj mnogo obishah DULZINEA TOBOSKA i DULZINEA ROGOSKA ot dalgopol i NIKOPOL kogato bjah DON KIHOT obashe ottogava mina mnogo vreme i tja mi isneverjavala dori i s moite ne prijateli i prijateli i e stanala veshe na tesi godini kogato ne moshe da sabudi moite seksualni pohotlivi fantasii zatova ako me obisha moshe da mi nameri podhodjashti sheni koito pri ljubov da mi vnushavat she sa MLADI TIP DULZINEA TOBOSKA i DULZINEA ROGOSKA a az sam DON KIVOT .i ako uspejat da mi dadat i napravjat trajno
tova koeto trajno obisham i trajno shelaja da bada to poshelavam na tjah i tehnia rod i narod tova koeto i te mi poshelavat i shte se molja na vsevishnia za oproshtenia na drebni do sredni grehove za tjah zashtoto za golemi grehove samo vsevishnia moshe da prezeni i oprosti
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки