Сокът от малини разрежда кръвта


23 Юли 2015, Четвъртък


С даровете от природата подобрих здравословното си състояние


Когато почнах да обръщам особено внимание на здравословното си състояние, вече имах холесцит, панкреатит, нефроза, вегетативно-съдова дистония, смущения в стомашно-чревния тракт и какво ли още не. Сърцето ми не работеше добре, резултатите от кръвните изследвания бяха тревожни.
Почвайки да се самолекувам, стигнах до извода, че щом кръвта ми е лоша, то няма смисъл да започвам с черния си дроб. Така че първоначално реших да се погрижа да очистя кръвта си, чрез нея – и него.

Нямам нищо против официалната медицина, но исках това да стане без химически препарати, тъй като в организма ми и без това ги имаше много. Беше лято и за регулиране състава на кръвта си избрах плодовете и сока от малини. Бях прочела вече, че те снижават нивото на лошия холестерол, полезни са и при атеросклероза, чиито симптоми също имах.
Започнах да пия този плодов сок сутрин на гладно и после още в течение на деня. Харесваше ми и това, че той разрежда кръвта. Като хипертоник на мен това ми беше нужно, тъй като не исках да злоупотребявам с аспирин, който прави същото, но пък е химия.

Лятото е добър сезон за тези, които искат да се погрижат за очистването на кръвта си и кръвоносните съдове. Пиех и пресен сок от сливи, което също е полезно за тази цел. През пролетта и лятото ми помага салатата и сокът от листа от коприва. Тя също понижава холестерола.
За това не се иска кой знае какво. Запасих се с коприва и за зимните месеци – в изсушен и замразен вид, и пиех отвара от нея. По всяко време на годината консумирах любимите ми грейпфрути. Достатъчно е на ден да се изпива сок, изцеден от два броя, или да се изяжда меката им част.

През зимата, когато плодовете на пазара са скъпи, прочиствах кръвта си с помощта на сок от сварено цвекло. В началото го смесвах с морковен сок, но после започнах да го употребявам чист.
Аз не съм нито медик, нито химик, но все пак съм наясно, че отровите в организма се разнасят не само с кръвта, но и с лимфата. И никак не ми се искаше във вече много по-добре функциониращия ми черен дроб отново да почнат да се събират отрови. Затова реших да очистя и лимфата си, като добавя с нея полезни за организма вещества.

Всеки ден пиех смесени плодови сокове – грейпфурт, портокал, лимон. През пролетта си приготвях и през цялата година пиех отвара от изсушени корени на глухарче с мед.
Също и настойка от риган – заливах го с гореща вода и го оставях до сутринта в термос.
Хора ми казаха, че може да ми помогне и малко известната у нас билка теснолистна върбовка. Тя вирее на голяма надморска височина и е позната само на местните хора по Пирин и Рила. Започнах да търся рецепти за употребата й и намерих руски такива, тъй като в Русия билката е много популярна под името Иван-чай.

Там правят така – 1 с.л. от листата и цветовете на теснолистната върбовка се залива с 500 мл вряла вода и се оставя до сутринта в термос. Прецежда се и се пие по 1/2 ч.ч. 5 пъти на ден.
Всичко описано дотук правех с удоволствие. Лекарствените таблетки също помагат, в това спор няма. Но когато се лекуваш с билки, усещаш как черпиш от силата на природата, как всеки мой кръвоносен съд се изпълваше с изцелителна енергия. И това е онзи психологически ефект, който изключително много помага при лечението с природни средства.
Ирина Василева,
Сопот


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки