В отговор на вашите въпроси


23 Юли 2015, Четвъртък


След преглед на ехограф лекарите установиха, че внучката ми има прегъната жлъчка, дискинезия.



Ще съм ви безкрайно благодарен да публикувате има ли изпитано билколечение за това заболяване. Така ще помогнете и на нас, а и на други хора.
Григор Атанасов,
с. Бракьовци, община Годеч,
Софийска област

Начините за лекуване на дискинезия на жлъчните пътища или прегъната жлъчка са подходящ хранителен режим и прием на билки и лекарства. Ако това не се спазва, стопроцентова е вероятността да се стигне до операция.
Както всеки път повтаряме тук, и за това заболяване диагностицирането трябва да се извърши от лекар специалист. Добре е също така той да е информиран и за билколечението, което пациентът смята да приложи върху себе си, за да може да даде своите съвети, включително и за съвместимостта на народните средства с прилаганата от него лекарствена терапия.

Диетата при дискинезия се свежда до ограничаване на животинските и растителните мазнини, яйцата, месото и рибата. Противопоказни са също пържените, тежките и мазни храни, шоколадът, захарта и алкохолът. Много помага богатата консумация на зеленчуци и плодове. Трябва да се пие лимонов сок, както и минерални води с алкална реакция.
Що се отнася до самото лечение, според една ефикасна народна рецепта нишадърът лекува прегъната жлъчка и допринася за изхвърлянето на пясък и камъни от нея.

Рецепта 1: Дозата за един ден е 600 г чорба от кисело зеле с разтворен в нея 5 г нишадър и 90 г чист студено пресован зехтин. Всичко това се разбърква добре и тази смес се разделя на три части, всяка от които се приема един час след всяко от трите основни хранения. Те трябва да бъдат в 8 ч. сутрин, в 12 ч. на обяд и в 16 ч. следобед.
Може да се пие и поотделно, като първо се приеме чорбата с нишадъра, а след това - 30 г зехтин.
Препоръчително е това лечение да се започне в събота, тъй като на следващия ден, в неделя, ще започне изхвърлянето на камъните чрез изпражненията и е добре човек да си е вкъщи.
Процедурата се повтаря следващата събота. Отново за 1 ден сместа се пие на 3 приема - в 8, 12 и 16 часа по единия или другия описан начин. Третата събота е последната в рамките на лечението и тогава се взема само вечер 200 грама зелева чорба без нишадър с 30 грама чист зехтин.

Рецепта 2: Смесват се 1 ч.ч. ябълков сок и 1 с.л. мед. Пие се по 1/2 ч.ч. 3-4 пъти на ден преди храна.

Рецепта 3: При дискинезия много помага сокът от тиква. На ден трябва да се пие 0,5 – 1 л от него

Рецепта 4: 1/2 ч.ч. сок от моркови се смесва със също толкова сварено топло прясно мляко. Тази смес трябва да се пие на малки глътки сутрин вместо закуска.

Рецепта 5: Полезно е да се пие и 250 г сок от грейпфрут 20 мин. преди закуска.

Рецепта 6: Прави се сок от краставици, моркови и цвекло в еднакви пропорции. Приема се по 1/2 ч.ч. от сместа 3 пъти на ден 20 мин. преди хранене.


Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Stevenres
25.03.2017 09:00:26
0
0
ЦЕЛЕВЫЕ БАЗЫ http://xurl.es/128 УЗНАЙТЕ ПОДРОБНЕЕ!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки