Екоинспекцията глоби свинеферма с 50 000 лв.


21 Юли 2015, Вторник


Пловдивската екоинспекция наложи глоба от 50 000 лева на свинеферма край с. Белозем. Наказателното постановление от РИОСВ – Пловдив,


е за отглеждане на свине без издадено комплексно разрешително, а фирмата е „Стомар инвест“ АД. Според Търговския регистър, централата на дружеството е в Пловдив, а в базата си край Белозем то има капацитет за отглеждане на 15 170 животни. Инспекторите установили, че във фермата се намират свине на различна възраст, което е в нарушение на изискванията на Закона за опазване на околната среда. Според негови текстове при повече от 2000 свине за угояване и над 750 места за свине-майки обектът трябва да  има  комплексно разрешително, издадено от Изпълнителната агенция по околната среда в София.

От 2006 г. насам на дружеството периодично са съставяни актове за нарушения, затваряни са свинарници, след което експертите са констатирали разпломбиране и извършване на дейност в разрез със закона, посочи говорителят на РИОСВ Екатерина Кючукова. Според нея фирмата извършва системни нарушения на екологичното законодателство, за което са сигнализирани икономическа полиция и прокуратурата.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки