Работният им ден


18 Юли 2015, Събота


10 юли (петък), 15.30 ч. Премиерът Бойко Борисов се прави на загрижен за загубите на България от санкциите на Европейския съюз срещу Русия.


Пред ТАСС той се оправдава, че от него нищо не зависело и чакал решенията на началниците си от Брюксел : „Моля се на Бог за това големите началници в Брюксел и Вашингтон да се разберат помежду си и да отменят санкциите срещу Русия. Всички губим от тази ситуация. Санкциите не могат да подобрят ситуацията на нито една държава. В огромна степен обстановката изнервя и ръководството в Москва. Не е случайно, че руският президент Владимир Путин направи доста остри изказвания по наш адрес. Той е убеден, че има причини за такива думи. Ние сме невинни жертви и отношенията с Русия станаха прохладни.“

11 юли (събота) 18.00 ч. Борисов не пропуска да изтъкне в поредната си телевизионна изява по БНТ колко нерви е похабил, докато се съгласи да стане премиер, пък сега само го притеснявали.
„Ако не бях направил това правителство, ако не бях направил всичките компромиси, ако 100 пъти не бях казал, че благодаря на всички партии за положените усилия да има парламент и правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция. Само преди година имаше друго правителство с друго мнозинство, спряха еврофондовете и държавата замря. Падаха банки, спрени еврофондове, държавата се разпадаше. Това го помните всички, не е било преди 100 години - здравна реформа, енергийна реформа, инфраструктура, екология, земеделие...”, оплаква се вождът на ГЕРБ.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки