Националният фронт набира сили преди местния вот


Националният фронт набира сили преди местния вот
Сред гостите на освещаването на клуба на ПФ в столичния квартал „Илинден“ бяха лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, заместник-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев и депутатът Юлиан Ангелов (от ляво надясно)
10 Юли 2015, Петък


Нови четири структури на родолюбците бяха основани през седмицата, а коалицията „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ откри свой офис в столичния квартал „Илинден“

Автор: Десант

Броени седмици преди местните избори влиянието на партия „Национален фронт за спасение на България“ в обществото расте с всеки изминал ден. Доказателство за това е създаването на четири нови структури на родолюбивата формация.
Първата от тях бе учредена на 3 юли в плевенското село Глава, живописно разположено по поречието на река Искър. Десетки привърженици на партията на СКАТ се събраха в местния пенсионерски клуб, за да положат основите на новата организация. Председател на патриотите от Глава стана инженер Ангел Спасов, а  секретар Аксиния Миланова.

„Националният фронт е единствената политическа сила, която е в състояние да промени ситуацията в страната и да изведе България от политическата и икономическа криза. Оръжията на НФСБ за битка с олигархията и с ДПС са честността, родолюбието и истината. В Глава сме готови да работим с всички сили за бъдещето на България и най-вече за по-добра перспектива на младото поколение“, заяви Спасов. От своя страна Аксиния Миланова определи като първа цел на местните патриоти набирането на нови членове и подготовката за местния вот.

След избора на ръководство жителите на плевенското село споделиха основните проблеми на Глава с областния координатор Николай Маринов, който присъстваше на срещата. Това са масовата безработица в региона, нарастването на битовата престъпност, особено сред циганското малцинство, както и липсата на адекватно здравеопазване.
В края на събранието Николай Маринов изрази своето задоволство от факта, че към новата структура има голям интерес от местните жители.

„Ще оправдаем доверието на хората от Глава като издигнем за кандидат-кмет личност, която е обърната към техните проблеми и ще работи за тяхното решаване. Аз съм убеден, че през октомври ще постигнем убедителен резултат“, подчерта областният координатор.
На следващия ден, 4 юли, бе учредена поредната структура на партията на СКАТ в Силистренско. Тя бе в село Срацимир, където идеите на патриотите имат много привърженици.

Селището се намира в район, който е в тежко икономическо положение, с висока безработица и изключително нисък стандарт на живот. Затова и жителите на Срацимир възлагат своите надежди на НФСБ, което споделиха с регионалния координатор за Силистренска област Йордан Ковачев, който присъстваше на форума.
Новата организация бе оглавена от Георги Киров, известен на своите съселяни със своето трудолюбие и честност.

„Управляващите през годините изоставиха малките населени места и затова масово хората от Срацимир и околността виждат в НФСБ и Патриотичния фронт надежда за промяна към по-добро“, заяви новоизбраният председател. В работата ще му помага Валентин Стоянов, който бе избран за секретар на местните родолюбци
„Вярвам, че именно НФСБ и Патриотичният фронт са силата, която може да възроди националната ни гордост и самочувствие. Доказателство за това е фактът, че народните представители на родолюбивото обединение изпълняват своето обещание да отстранят антиконституционната партия ДПС от висшите етажи на властта“, категоричен бе Стоянов.

„Предстои ни създаването на младежка организация, ще бъдат учредени структури и в селата Зафир и Сокол. След това ще преминем към активна подготовка за местните избори през октомври, като ще се борим за четири или пет места в Общинския съвет на Силистра“, заяви Йордан Ковачев в края на срещата.
Десетки жители на свиленградското село Капитан Андреево също станаха част от най-българската партия на 5 юли. За местните хора партията на СКАТ и коалицията „Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО” са единствените сили, които защитават достойно националните интереси в Народното събрание.

Дамски екип оглави новата организация на родолюбивата формация в граничното село Капитан Андреево. Председател стана Христина Такева, а за секретар бе избрана Радка Драганчева. „НФСБ и Патриотичният фронт направиха много, за да изобличат демагогията и престъпленията на самозабравилите се управници и олигарси в парламента. Затова аз вярвам, че на предстоящите местни избори през октомври Националният фронт ще бъде подкрепен от всички честни и трудови българи“, заяви новоизбраният председател.
Сред основните проблеми на жителите на граничното село са липсата на адекватна социална политика към малките населени места, обезлюдяването и вследствие на това, тяхната постепенна циганизация.

Като основни цели на организацията в Капитан Андреево областният координатор за Хасково Кръстьо Кръстев и общинският лидер на НФСБ – Свиленград Панайот Панайотов посочиха подготовката за местния вот на 25 октомври.
„Листата с кандидат-кметове за селата на Националния фронт в региона е готова. Ще предложим хора, истински патриоти, които смело ще се противопоставят на пагубното влияние на ДПС в този пограничен район на страната“, заяви Кръстев. В края на учредителното събрание стана ясно, че през следващите седмици ще бъдат създадени още четири нови структури на родолюбците в Свиленградско.

Броят на съмишлениците на Националния фронт нараства и в Пазарджишка област. Нова структура на патриотичната партия бе учредена на 5 юли в село Ивайло, известно с това, че край него се намират многобройни руини от древни тракийски селища и гробници.
В този район на страната от години се шири масова безработица, някогашните индустриални предприятия пустеят, а селищата обезлюдяват с всеки изминал ден. Затова и жителите на живописното село се надяват НФСБ и Патриотичният фронт да внесат законодателни инициативи за развитието на региона.

Начело на новата структура застана Диляна Добрева. „Свещената идея България да бъде възродена по този начин и нашите деца да останат в собствената им държава е това, което ме мотивира да вляза в партията. Като председател на структурата в Ивайло ще работя за доброто не само на селото, но и за страната, следвайки принципите на НФСБ“, сподели след избора си тя.

За секретар бе избрана Елена Бодурова. „Хората от цялата страна искат да има най-сетне такава партия, която да защитава интересите на обикновения човек и да се бори за социална справедливост. Аз вярвам, че това е Националният фронт”, подчерта тя.
Пред областния координатор за Пазарджик Благо Петров присъстващите на учредителното събрание обсъдиха най-наболелите проблеми на Ивайло, най-сериозните от които са масовата сеч на горския масив в региона, довела до обезлесяването на околността.

Междувременно подготовката на НФСБ за вота в София започна в началото на седмицата. В столичния квартал „Илинден“ на улица „Гьорче Петров“ бе открит предизборен клуб на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. На тържественото откриване на 6 юли присъстваха заместник-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев, лидерът на ВМРО- БНД Красимир Каракачанов, евродепутатът Ангел Джамбазки, народният представител от парламентарната група на ПФ Юлиан Ангелов и председателят на сдружение „БГ Патриот“ Петър Харалампиев.

„Живеем в съдбоносни времена, в които интересите на България и народа все се поставят на заден план. Патриотичният фронт е призван да промени пътя на общественото развитие на страната. Тази промяна трябва ще започне от управлението на София, която е лицето на България пред Европа и света“, заяви Данчо Хаджиев.
Красимир Каракачанов пък отбеляза, че в квартал „Илинден“ живеят предимно потомци на преселници от Македония, пристигнали в България след Балканските войни.

„Тези хора запазиха своя български дух през години на десетки изпитания и гонения. Затова техните потомци днес трябва да имат за районен кмет истински патриот. Ще се борим да спечелим повече места в Столичния общински съвет, за да може да наложим идеите на патриотизма в управлението на София“, заяви лидерът на ВМРО.

Новият офис на родолюбивата коалиция ще служи и като приемна на Ангел Джамбазки.
„Патриотичният фронт със своите законодателни инициативи доказа многократно, че е обединение на принципни родолюбци, които поставят интересите на народа пред партийните. Същия принцип ще приложим и в София като няма да правим никакви компромиси с нашата програма“, категоричен бе евродепутатът.
В края на събитието всички присъстващи се обединиха около мнението, че местните избори са само част от продължаващата битка за спасението и просперитета на Родината.


На 7 юли партията на СКАТ създаде своя организация и в красивото родопско село Смилян. Присъстващите бяха посрещани по стар български обичай – с хляб и сол

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки