За Меглена Кунева 340 лв. не са бедност


10 Юли 2015, Петък


Социалните мрежи и интернет форумите бяха залети от бурно обществено недоволство след поредната нагла изява на така наречения вицепремиер по европейските въпроси


 и един от лидерите на Реформаторския блок Меглена Кунева.
„Мит е, че в България възнагражденията са ниски. Заплата от 340 лв. не е никаква бедност, а освен това повечето хора реално получават повече, само че крият доходите си“, заяви Кунева, без да й мигне окото, от екрана на национална телевизия пред хилядна аудитория от хора, едва свързващи двата края. За пенсионерите, които в повечето случаи получават далече по-малки суми от заветните 340 лева, изобщо няма да говорим.

Явно от камбанарията на Кунева, която през целия си живот досега винаги е била със златната лъжица в уста и на топли синекурни длъжности, няма как да се разбере истинското положение на обикновения българин. Нека припомним, че само няколко месеца преди да създаде партията си ДБГ и да се впусне в кандидатпрезидентската надпревара през 2011 г., нейният доход възлизаше на десетки хиляди евро на месец.

Но да оставим цифрите да говорят. За своята четиригодишна работа като европейски комисар влиятелната госпожа е спечелила близо 2 млн. евро. Освен месечната заплата от 22 000 евро, тя прибираше пари и за самолетни билети, 5-звездни хотели, жилищни и офис разходи, че дори и за "служебни забавления" и за "представителни разходи" - по 7300 евро годишно. Освен че получава годишна пенсия от 25 600 евро от Европейския съюз, Меглена Кунева е успяла да се вреди и с „преходен” бонус от 322 540 евро.

За капак, след като напусна Европейската комисия се оказа, че тя получава над 200 000 евро месечно възнаграждение от френската банка "Париба". Петата по големина банка в света я назначи за член на борда на директорите през 2010 г. при доста съмнителни обстоятелства. Тя бе принудена да напусне „Париба“ заради явния конфликт на интереси, когато се кандидатира за президент през 2011 г.

Според запознати Кунева притежава огромен апартамент в центъра на Брюксел, който обаче не е посочен в данъчната декларация на вицепремиера. Имотът е купен през 2007 г. за около 350 000 евро, като се има предвид, че средната цена на квадратен метър в този район на белгийската столица е 2900 евро, а площта му е 120 кв. м.
Е как да очакваме от тази комунистическа аристократка, превърнала се кой знае как в политик,  да влезе в положението на редовия отруден гражданин. Само че Кунева не трябва да забравя съдбата на една друга аристократка – френската кралица Мария Антоанета, която заради прослувотото „Като няма хляб да ядат пасти“ бе пратена от народа на гилотината.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки