Демострофа: 299 българи умират всеки ден


Демострофа: 299 българи умират всеки ден
България се обезлюдява със страшна сила
10 Юли 2015, Петък




Автор: Д-р Георги Чалдъков

В „Речник на масовите убийства“ полският професор Гунар Хайнзон пише за виктимологията (лат. victima – жертва, лат. logos – наука) на комунизма – за 45 – 70 години в европейските комунистически страни са убити милиони хора, само с пет милиона по-малко от общия брой жертви, дадени от човечеството от всички войни, епидемии и природни бедствия за период от пет хиляди години.

Демоцид (гр. demos – народ, лат. сaedere – убивам) пък е понятие за различни антропогенни убийства (геноцид, религиоцид, етноцид, както и други форми на масови убийства с изключение на жертвите от война и природни бедствия).
Най-ужасяващият демоцид е по време на сталинския терор през 1937–1938 г. в СССР, когато са разстрелвани по 1600 човека на ден!
И в комунистическа България е провеждан „остър“ демоцид с мъчения и разстрели. Тогава и сега се провежда и хроничен демоцид с бедност, неграмотност и нездравословен начин на живот, водещи до болести и ранна смърт на демоса.

Тези дни депутатите от Патриотичен фронт връчиха на министъра на труда и социалната политика Меморандум за противодействие на  демографската катастрофа в България.
По данни на Световната здравна организация (СЗО) българите сме на първите места в света по смъртност от мозъчни инсулти, миокардни инфаркти и рак. По данни на Националния статистически институт и Националния център по обществено здраве и анализи от тези и други болести през 2012 г. са умрели 109 281 българи – един голям български град!

От тях 71 644 – от инсулти и инфаркти, 18 299 – от рак. През същата година обаче са родени значително по-малко деца – 69 121. Така предизвиканият (не естественият) спад на населението в България е 40 160 годишно от общо 7 милиона и 284 600 български граждани към 31 декември 2012 г.
Като разделим 109 281 на 365, се получава 299 – ужас, толкова много хора умират всеки ден в България! Спрямо природните бедствия това означава, че всекидневно се късат стените на 29-30 язовира (10 бяха жертвите от наводнението в село Бисер), всекидневно стават 23 наводнения (13 бяха жертвите в квартал „Аспарухово“ във Варна), всекидневно избухват тонове барут в 20 завода (15 са жертвите в завода в село Горни Лом)...

Така в България продължава песента на козата (гр. tragos – коза, aeidein – пея) - трагедия (tragoidia) по български - най-тревожното национално явление, което депутати, правителство и президент трябва спешно и дългосрочно да решават, за да избегнем демострофата (демографска катастрофа), в която Дамоклевият меч пада предимно на главите на българите – етносът, който дава името на страната.
Като се прибави и високата раждаемост при циганите, тревогата се увеличава, защото България може да стане minority majority nation – нация, в която малцинството става мнозинство (мечтата на БХК и други  НПО).

Все пак, надявам се, че  Меморандумът ще се превърне в дългосрочна национална програма за здраве и образование в България. За да не настъпи най-ужасното – България без българи!*
На този фон изказване на премиер, че „Тая нема да стане“ относно „българското здравеопазване, в което се наливат пари колкото за десет магистрали „Тракия“, че и отгоре, а пак не стигат“, звучи безотговорно, дори цинично.

Крайно време е депутати, министри и президент да се вслушват повече в призивите на учени от университетите и БАН (Българска академия на науките), на лекари и учители, отколкото в тези на „напреднали“ бизнесмени от КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България).
И приоритетно да създадат Фонд за здравна и образователна сигурност, много преди този за енергийна сигурност. И членовете на КРИБ да предоставят 5-10 % вноска от приходите си за здраве, образование и наука – данък „Робин Худ“.

Защото  здравето, образованието и науката са много по-важни за българските граждани, отколкото магистралите и токът. И Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който ще инвестира предимно в частния сектор, и в който България участва със 100 милиона евро - известен още като План „Юнкер“ на името на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Именно той каза на български език "Благодаря, Бойко! Благодаря, България" пред журналисти в Брюксел.
Кога българският народ ще се обърне така към свой премиер и президент е въпрос с изключителна трудност.

-------------------
* Има такъв сценарий на глобално равнище – „Представи си Земята без хора“ на Робърт Холмс, публикуван в списанието New Scientist (12 октомври 2006). В него е описано какво ще се случи, когато всички хора се прехвърлят на друга галактика – в лагер за екологично преобучение. Тогава безлюдната Земя ще започне да се възстановява от мръсотиите, направени от хората.

Най-добра илюстрация на този сценарий е видима и сега в местата около Чернобил след ядрения взрив. През първите няколко години след евакуацията на хората популацията на плъховете и мишките се увеличила многократно.
„Аз – пише Робърт Холмс – не бях виждал вълк в Украйна, но видях много вълци в зоните около Чернобил, останали без хора“. И чул, че те казват: „Вълк за вълкa е човек“ – ехо от „Човек за човекa е вълк“.
В този мрачен пейзаж Imagine all the people living life in peace на Джон Ленън остава една утопична лирика.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
pensioner
13.07.2015 02:43:10
2
0
Преобладаващата част от българските пенсионери живеят с половината и по-малко от жизнения минимум.Под жизнения минимум няма живот а бавна смърт.Върху нашата мизерия се крепи прословутата българска финансова стабилност,за която Бойко получава потупвания по рамото от евробюрократите.Не може при европейски цени да се живее с българските пенсии.Хора които навсякъде по света са средна класа /лекари,учители,инженери и т.н./в България са на социалното дъно.Допълнително положението се влошава от вилнеещите цигани,които тероризират възрастните хора по селата.Това е планомерен геноцид широко рекламиран като прогрес и модернизация.Скоро България ще бъде само географско понятие.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки