Националният фронт продължава да се разраства


Националният фронт  продължава да се разраства
Единодушно за председател на местните родолюбци в село Студена бе избрана Янка Апостолова (правата вляво)
03 Юли 2015, Петък


Патриотите учредиха структури в селата Къкрина, Дорково, Студена, Ракита, Гривица и нова градска организация в Хасково

Автор: Десант

Касково е поредният областен център, в който се учредява втора градска структура на „Национален фронт за спасение на България“. Родолюбци и симпатизанти от квартал „Хисаря“ се събраха на 26 юни, за да положат основите на новата организация.
Пред областния координатор за Хасково Кръстьо Кръстев присъстващите изразиха своето убеждение, че точно партията на СКАТ и коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ са силата, която на предстоящите местни избори може да постигне добри резултати и да намали влиянието на ДПС, която от години управлява малките селища в Хасковска област. Борбата срещу емисарите на протурската партия се очертава и като една от приоритетните задачи на ръководството на новосъздадената местна организация на Националния фронт.

Начело на новоучредената организация застана Жейка Димитрова. „Досега не бях членувала в политическа партия, но без колебание влязох в Националния фронт, защото само обединени патриотите може да възродим нашия град. Единството на родолюбците е пътят към успеха“, подчерта Димитрова след избирането си.
Към идеите и каузата на партията на СКАТ се присъединиха и жителите на поредното селище в община Червен бряг. На 26 юни родолюбци от село Ракита, милеещи за съдбата на България, се стекоха в местния пенсионерски клуб, за да подкрепят новата структура на патриотите.

Тя бе оглавена от Цанко Цанов, който е бивш инженер с дълъг стаж в строителството.
„НФСБ е партията, която е нужна на България в днешните смутни времена. Затова аз вярвам, че на местните избори през октомври тя ще бъде подкрепена от всички честни трудови българи“, заяви новоизбраният председател.
В работата ще му помага Славка Вълчева, която пък бе избрана за секретар. Тя подчерта, че икономическият живот в Ракита, както и в околните селища, може да бъде възстановен с помощта на средства от европейските програми. В малките населени места обаче липсват подготвени кадри, които да пишат и защитават проекти.

Най-голяма тревога сред местните хора обаче предизвиква масовата сеч на горския масив, която е довела до обезлесяването на огромни територии.
Областният координатор за Плевен Николай Маринов, който присъстваше на форума, пое ангажимент да предаде сигналите на местните хора на парламентарната група на Патриотичния фронт.

Още едно населено място в Южна България се сдоби с местна организация. На 27 юни бе учредена структура и в свиленградското село Студена. Тук идеите и принципите на родолюбивата формация имат многобройни привърженици. Поради тази причина областният координатор за Хасково Кръстьо Кръстев и лидерът на НФСБ - Свиленград Панайот Панайотов обявиха в началото на форума, че партията ще издигне кандидат за кмет на Студена за местния вот на 25 октомври.

Единодушно за председател на местните патриоти бе избрана Янка Апостолова, която е известна сред своите съселяни със своята честност и трудолюбие.
„Трябва да последваме примера на Валери Симеонов и на цялото ръководство на НФСБ. Защото тези хора ни показаха, че родолюбието и работата за интересите на България са правилният път за излизането на нашата страна от разрухата, до която сме докарани през последните 26 години“, категорична бе Апостолова.

След избора на ръководството жителите на Студена разказаха своите тревоги и проблеми. А те са разбитата инфраструктура, липсата на работни места в региона и лошо здравно обслужване. Това са и част от причините за масовата миграция на населението на Студена и околностите в посока големите градове.
Структура на НФСБ вече има и в село Гривица, Плевенска област.

На 28 юни с пълно единодушие за председател на родолюбците там избраха за свой председател Петър Цветанов, офицер от резерва на българската армия.
„За всички ни в Гривица създаването на местна организация на Националния фронт е отдавна чакано събитие. От своето създаване НФСБ се доказа като партия на народа, състояща се от интелигентни и честни хора, които са обединени от патриотизма и любовта към Родината“, заяви Цветанов. Негова дясна ръка ще бъде Нели Кънчева, която бе избрана за секретар на местните патриоти.

„Селището е в един от районите на страната, които се намират в най-тежко икономическо положение. Тук има висока безработица и изключително нисък стандарт на живот. Затова и жителите на Гривица възлагат своите надежди на НФСБ“, обобщи Николай Маринов.
Най-българската партия стъпи на 29 юни и в историческото ловешко село Къкрина. То е известно с това, че в едноименното ханче на 27 декември 1872 г. е заловен от османските власти Апостола на свободата Васил Левски. На учредителното събрание присъстваше и областният координатор за Ловеч Иван Иванов.
След общо гласуване новата структура на родолюбивата формация бе оглавена от Гечо Гечев.

Негов пръв помощник ще бъде Христо Илиев, който бе избран за секретар. Той припомни думите на патрона на Националния фронт Николай Хайтов – „Изгубим ли България, изгубили сме всичко“ и призова да следваме неговите завети: „Всички истински патриоти не трябва да се отказват да се борят за възраждането на нашата нация и държавата, въпреки трудностите“.

След избора на ръководство се получи оживена дискусия за последните събития в Гърмен и столичния квартал Орландовци. Присъстващите подкрепиха позицията на Патриотичния фронт за разрушаването на незаконните ромски постройки в тях и изселването на самозабравилите се цигани.
Сред проблемите на Къкрина хората откроиха най-вече безработицата, която е прогонила и малкото млади хора зад граница. Тревога буди и обезлюдяването на целия регион, което за последните 20 години е довело до там, че населението в общината е намаляло с близо 50 процента.

Нова структура на НФСБ бе учредена и в живописното село Дорково, община Ракитово, на 30 юни. Родолюбците от родопското селище си поставиха за цел да станат водеща политическа сила в общината и да работят за задържане на младите хора в селото.


На учредителното събрание на структурата в хасковския квартал „Хисаря“ присъстваше и областният координатор Кръстьо Кръстев

В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
kitajsko -japonski-rimskia ju
04.07.2015 02:42:37
0
0
ima mnogo promenlivi mnenia promenlivi talkuvania za istorii svarsani s balgaria NFSB e dobre da predstavja sabitia i istorii svarsani s balgaria ot balgarski gledni toshki
naprimer spomenite za 500 godini tursko robstvo vladishestvo prisastvie e isblednjalo zashtoto sa minali okolo 140 godini ot osvoboshdenieto na balgaria ot turzia s pomoshta na zarska rusia no marselivi zarski i komunistisheski i demokratisheski pravitelstva ne sa napravili prevodi na turski i drugi naimenovania na mestnosti na balgarski esik.sabitiata svarsani s njakolkogodishni svoevolia na njakoi balgarski i nebalgarski upravnizi za t.n. vasroditelen prozes za nasilstvena smjana na imaena na balgarski grashdani s hristianski imena mogat da se sravnjat s nasilstvenite poturshvania i pomohamedanshvania na hristiani ot turzi pres tesi 500 godini turski okupazii na neturski narodi sabitiata pres vtora svetovna vojna sa za sashalenie no nie samite sme bili shertvi na tasi vojna kojato e bila vojna glavno meshdu hitleristi i bolsheviki a nie sme igrali i igraem roljata na pridadak kam golemite armii,v shiito sajusi sme bili i sme
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки