Родолюбиви инициативи на „БМОРК Илинден-Преображение“


Родолюбиви инициативи на „БМОРК Илинден-Преображение“
29 Юни 2015, Понеделник


Гражданското сдружение „БМОРК Илинден-Преображение“ е родолюбива организация, в която като членове и част от  ръководството активно участие взимат

Автор: Десант

видни български учени, журналисти и обикновени жители от Македония, родственици на български възрожденци и революционери.
Целите, които си поставя сдружението, са възраждане на българския дух и култура, възстановяване на културно-историческото наследство у нас и зад граница, както и обединение на българите, останали извън пределите на Родината ни.

Като основни приоритети в осъществяването на програмата на организацията за тази година нейното ръководство си е поставило няколко важни задачи. Те предвиждат записване на още 12 песни от поредицата „Забранени и забравени песни от Македония” в студио 1 на БНР и издаване на двоен диск с тях, както и преиздаване на книгата „100 години от Охридско-Дебърското въстание”, която съдържа неизвестни исторически документи и доклади на български историци, участвали на международната конференция в македонския град Струга.

„БМОРК Илинден-Преображение“ ще организира и чествания на 112 години от Илинденско-Преображенското въстание в Смилево, Македония, а също и на Петрова нива и в град Гоце Делчев, както и честване на 102 години от Охридско-Дебърското въстание.
За тази цел ръководството на сдружението отправя апел към всички истински патриоти, които не са забравили своя корен и милеят за бъдещето на България, като в същото време  съчувстват на нерадостната съдба на нашите сънародници зад граница и са категорично против все по-честите посегателства и фалшификации на българската история.

Молбата на родолюбците е тези, които желаят да подпомогнат реализирането на споменатите инициативи, да се свържат с представители на организацията и да заявят желанието си да закупят паметна книга, която ще удостовери тяхната финансова подкрепа. Паметните книги са юбилейни и за първи път са предложени по повод честванията на 110 години от Илинденско-Преображенското въстание и 120 години от създаването на БМОРК, по примера на облигация, издадена от ВМОК през 1896 г. Цената на бронзовата е 20 лева, на сребърната – 50 лева, на златната – 100 лева, а платинената струва 500 лева. Имейлът за връзка със сдружението е bmork2014@gmail.com, а паричните средства се превеждат по сметката на „БМОРК Илинден-Преображение“: IBAN BG05FINV91501016421229 в Първа инвестиционна банка.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки