Лятото започва желязно


Лятото започва желязно
Супер музикантите от „Тото” са у нас за втори път
28 Юни 2015, Неделя


„Тото”, Слаш и „Джудас Прийст” ни удрят за три дни

Автор: Веселин Максимов

Рай за почитателите на твърдата музика в България! Рехавият (по наше мнение) каст за десетгодишнината от фестивала в Каварна е заменен достойно. За три дни у нас пристигат светила в рока, които все още пълнят зали и стадиони, макар две от трите да са на доста сериозна възраст. За таланта и искреността обаче възраст няма, кълнат се феновете и доволно потриват ръце.

Социалната мрежа вече се напълни с жалби („Ще фалирам, хора! Как може и на Каварна, и на тези!”), чисто възхищение („Ехаа, я кажете сега, че България не е метъл страна!”) и достойни закани („Щe се скъсам от път, но ще отида навсякъде!”).
Последното няма как да се случи, разбира се. Защото, докато публиката реве заедно с „Туистъд Систър” в Каварна „Ние искаме рок!”, „Тото” ще забиват в „Арена Армеец” в София на 28 юни, неделя.
Само напълно луд или изключително самонадеян автор би си помислил да разказва тук историята на „Тото”. Само да отбележим: този втори път идват у нас без гениалния Саймън Филипс на барабаните. Но с Джоузеф Уйлямс като соло вокал. Точка.

На 29 вечерта Слаш от „Гънс енд роузес” ще налети със своята банда в зала „Христо Ботев”. Феновете са се наточили да чуят новия му албум „Светът в огън”, но и стари класики от времето, когато бяха другарчета с Аксел Роуз в „розите”.
Кратка справка в интернет страниците за видеообмен сочи, че Слаш не е изгубил нито йота от свежото си сценично присъствие. А гласът на Майлс Кенеди е стабилен като скала. И с новите песни, и със старите, и с хитовете на „Гънс”. Сподвижниците – група „Конспираторите,” просто са много добри и толкова. Радост за всеки е да ги слуша.
Нещо интересно – концерта ще подгрява Милена Славова със своята банда. Няма да кажем нищо. Само ще замълчим.

30 юни. 20.00 часа. „Арена Армеец”.
Веднъж ги гледах. На стадион „Българска армия”. На стадион. Бях малко зад средата. Звукът ме тресеше, имах чувството, че Майк Тайсън ме налага с тежки чукове в диафрагмата. А се чуваше и последната въздишка.
Ето това са те. Великите, неповторими, вдъхновили милиони жени и мъже по света да слушат истинска музика – „Джудас Прийст”. Когато боговете на метъла обявиха, че „Епитаф” е прощалното им турне, никой от полуделите фенове не повярва.

Такива хора не спират. Не се отказват. Тях ги спира само оная с черната качулка, дето идва неизбежно. Само се надяваме техните адреси изобщо още да не са в нейния тефтер.
Официалният повод да дойдат е новият им албум „Изкупителят на души”. Но всички знаят, че няма да се мине без старите класики. Без никаква пощада за ухото и окото. „Джудас Прийст” пак в България. Явно им е харесало. На нас – повече, отколкото на тях.
Единственият вопъл, който издават рокаджиите от цяла България е, че трите ударни нощи за лято 2015 са в столицата София. Голямо пътуване ще падне. Но в такива моменти си проличава кой кой е.
Нали знаете любимата пословица – „Който оцелее, ще закусва”.


Метъл боговете „Джудас Прийст” ще ни отнесат на 30 юни Слаш си заслужава да се види

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки