Те го казаха


27 Юни 2015, Събота


„Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и


за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание”
заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева

„Ако на някого дневната доза ракия струва повече от здравната му осигуровка - 16,80 лева на месец, и той реши да пие, вместо да си плаща за здраве, то той е направил своя избор и не бива да вини системата"
министърът на здравеопазването д-р Петър Москов

„Преди да е влязъл законът в гетата, няма начин там да влязат здравеопазването и образованието"
пак той, с азбучни истини

„Смятам, че голяма част от напрежението в Орландовци и Гърмен се дължи на изявлението, което Лютви Местан направи след парламентарните избори и в което той благодари на българските роми. У нас има повече от 10 хиляди незаконни ромски къщи. Ако една къща е средно по 50 квадрата и се наложи по 50 лева на квадрат санкция за узаконяване, по този начин в бюджета ще влязат над 25 милиона лева. Обаче, ако от роми влязат 25 милиона, то от българското незаконно строителство ще влязат над 100 милиона."
Цветелин Кънчев от „Евророма” прави анализи

„Ромите не са поникнали от земята. Ако премахнат гетата им, те ще се върнат там, откъдето са дошли"
евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки

„Аз не мразя ромите, може би изпитвам някаква погнуса и неудоволствие да се срещам с тях. В Народното събрание има хора, които се представят за националисти, но определено ако някои от хората в парламента са наричали ромите „прасета", имат право, защото голяма част от ромите живеят като прасета. По-голяма част от ромите не водят нормален живот. Нормален живот означава да имаш работа, семейство, което да гледаш, а не да изоставяш децата си, да поддържаш нормален дом, да си в хармония с околните и да си плащаш данъците”
Боян Расате в откровение

„Да си на този пост не означава да си полицай, само трябва да разбираш хората и да си опитен в политиката, за да намираш най-добрите решения”
вътрешният министър Румяна Бъчварова смята, че не е нужно да си полицай за този пост

„Българското правителство е против повишаването на цената на електроенергията. Призовавам всички, които вземат решения и предстои да вземат такива, с действията си да не подхранват съмненията, които битуват в голяма част от българското общество, че политици имат интереси в енергийния сектор и по-специално производството на енергия от възбновяеми източници и затова търсят най-лесните решения"
вицепремиерът Томислав Дончев твърди, че политиците нямат интереси във ВЕИ. А многократно е доказано, че имат

„Ще познаете дърдорократа по нездравото му влечение към представката евро - еврофондове, евроинтеграция, евроценности и пр. Всичко, що е "евро", люби и тачи. Особено милее за Шенген. Оперативните програми са му като "петилетката за три". Дърдорокрацията е злокачествена последица от медиакрацията, управлението през телевизора. Упражнява се основно чрез драматично дрънкане на празни приказки в праймтайма. Явлението не е български патент. Брюкселският новговор наложи пустословието като европейска матрица. Дървеният, безсубектен език от времето на соца заживя нов живот, леко освежен стилистично. И ако тогава "се взимаха решения" и "се забелязваха качествени изменения във всички сфери на живота", то днес европейската общност "изразява безпокойство" (сякаш това променя нещо), "постига устойчиво развитие", споделя "европейски ценности". Да виждате качествена разлика? Все същата куха реторика, симптом за крайно лицемерие и пълно отчуждаване на елита от насъщните нужди на управляваните”
Галя Горанова от вестник „Сега”


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки