Прайд, права и Божи работи


26 Юни 2015, Петък


Напоследък всеки започна да си вре носа в българското образование. Не че то е цъфнало, та вързало и няма трески за дялане, ама поне тези,

Автор: Диана Славчева

които се заемат да ни оправят просветата, да бяха люде читави и разумяващи нещо от тази работа.
Пък то с нея се заеха не специалисти, педагози или в краен случай учители, ами... ЛГБТ индивиди, пази Боже! Използваме добилата гражданственост абревиатура за „лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора“, че звучи някак по-прилично.

Но на хората, които обединява този „термин“, изобщо не им е до приличие. Те вече толкова нагло размахват като знаме своята „нетрадиционна“ полова ориентация, та чак ги избива на войнственост. И дадоха тези дни пресконференция в БТА по повод предстоящия си „София прайд“, на която кощунствено се обявиха за промени в образователната система, свързани с въвеждане на такова учебно съдържание, което да повишава информираността на младежите относно въпросите, свързани с човешките права и сексуалност! Глашатай на тези им щения стана Радослав Стоянов, естествено от Българския хелзинкски комитет.

Медиите цитираха изнесени от него данни, че „73% от ЛГБТ-хората са били подлагани на негативни коментари и отношение в училище“. И то голяма част това било по отношение на преподаватели, моля ви се! Поради туй трябвало да се сложи началото на толерантно отношение към такива обратни същества. С тази цел организаторите на гей парада спретнали и декларация за съответните промени в родното образование.

„Всички знаем за любовната история на Яворов и Лора, която е вдъхновила една прекрасна поезия, но твърде малко се говори за любовните отношения на хомосексуални автори. Би трябвало да има равнопоставеност, когато се изучават тези неща" – размаха пръст някоя си Моника Писанкънева, и тя явяваща се представител на организаторите на прайда.

Тъй де, да сме отидели да гледаме кинофестивала на ЛГБТ-тематика, що тече тези дни в столичното кино „Одеон“. Ей ти там такива киноленти колкото щеш – „Светът на Ани", „Алекс&Али“ и все в този дух. Туй било важно, че да се формират у подрастващото поколение позитивни нагласи към хората с различна сексуална ориентация!

И докато тези хора със сбъркана природа ни поучават в какъв дух да учим и възпитаваме децата си, Българската православна църква мълчи като онемяла по въпроса. Което не пречи в същото време Синодът да отдава мощни сили в безпощадна война с... йогата. Туй според висшия ни клир е най-голямото зло, връхлетяло България!
Причината за тяхната възмута е, че тази популярна източна система от физически, умствени и духовни практики била пропагандирана и натрапвана на учениците чрез включването на неподходящи текстове и въпроси, свързани с нея, в наскоро проведените матури по български език и литература.

Както изтъкват духовниците в свое писмо до парламентарната комисия по образованието и науката: „учениците и подрастващите, лишени от задълбочено, системно и съвременно религиозно образование, не са в състояние критично и самостоятелно да разграничават истината от лъжата, доброто и полезното за духовното израстване на личността от всичко, което е пагубно, вредно и деструктивно за душата“.

Ами защо тогава архиереите не се запитат и не е ли „пагубно, вредно и деструктивно за душата“ на хлапетиите от малки да им се внушава, че в реда на нещата е мъж да се отдава на мъжки ласки; жена да е интимна с жена и ако не се харесваш такъв, какъвто Бог те е създал, е нормално да смениш пола си, сякаш иде реч да си трампиш лимузината за джип.
Чудно, защо мълчат поповете по въпроса... Все пак още в библейското „Битие“ е описано как Господ създал жената от реброто Адамово и повелил човекът, т. е. мъжът, „да се привърже към жена си и те да бъдат една плът“! А не е сътворил от костта на Адам друг Адам!


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки