В отговор на вашите въпроси


25 Юни 2015, Четвъртък


Има ли изпитани народни рецепти за лечение на гъбички по ноктите?
Димитър Велев, Видин



Рецепта 1: Сварява се силно кафе, оставя се да изстине до стайна температура и в него се потапят заболелите нокти на пръстите на краката или ръце. Това става в прозрачната вода, без да се разбърква утайката. Освен ефекта си върху ноктите това снема умората в стъпалата и прави кожата там гладка.

Рецепта 2: Болните крайници (ръце или крака) се държат в гореща вода (доколкото може да се търпи без силна болка) в течение на 40 мин. до 1 час, като предварително ноктите се изрязват. Ако водата почне да изстива, долива се още гореща. След това крайниците се избърсват до сухо, засегнатите места се намазват със 70-процентен разтвор на ябълков оцет. Тази процедура се прави веднъж на ден. След три дни гъбичките изчезват.

Рецепта 3: Корен от хрян се смила с кафемелачка. Ноктите се подрязват късо и върху засегнатите места се поставя по 1 ч.л. хрян, бинтова се и така се оставя през нощта.

Рецепта 4: Гъбичните инфекции по краката и ръцете се лекуват успешно със сок от мандарини. Ежедневно, сред прибиране вкъщи, засегнатите места се измиват (желателно е без сапун) и се намазват със сока.

Рецепта 5: Универсалният природен антибиотик – чесънът, също помага. Една скилидка се смила на каша. Добавя се малко вода – 1-2 капки. После се поставя на болното място и целият пръст се бинтова. Компресът стои през цялата нощ. Първите три дни болката е много силна. Ако човек обаче я изтърпи и продължи лечението си по този начин, скоро се види, че на мястото на болните са му изникнали нови и здрави нокти.

Рецепта 6: Стъпалата на краката се поставят в леген с хладка вода, в която са разтворени по 1 с.л. сода бикарбонат и сол. Стои се така в продължение на 20 мин. След това краката се измиват с чиста вода.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки