Отваря се приемът по мярка „Млад фермер”


Отваря се приемът по мярка „Млад фермер”
23 Юни 2015, Вторник


Първият прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ ще бъде отворен на 29 юни, а бюджетът е в размер на 35 млн. евро.


Това е записано в заповедта на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, публикувана на интернет страниците на Министерството на земеделието и храните, и на Програмата за развитие на селските райони.
Приемът на заявления ще приключи на 24 юли 2015 г., като кандидатите ще имат възможност да подават своите документи и по електронен път. За целта трябва да попълнят и подадат в избрана от тях областна дирекция на ДФ „Земеделие” заявление за предоставяне на права за достъп и ползване на електронен модул.

Кандидатите по подмярка 6.1. могат да ползват безвъзмездно и услугите на Национална служба за съвети в земеделието. Консултациите се извършват във всеки  от офисите на службата в страната и включват изработване на безплатен бизнес план и заявление за кандидатстване, съгласно изискванията на ПРСР 2014 - 2020 г. и Наредбата за условията и реда за прилагане на подмярка 6.1.

Младите земеделски стопани с одобрен проект ще могат да получат безплатни съветнически услуги през целия период на изпълнение на своя бизнес план в областта на растениевъдството, животновъдството и аграрната икономика.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки