Режисьорката Зорница София стана пазител на българщината


Режисьорката Зорница София стана пазител на българщината
22 Юни 2015, Понеделник


Сдружение „Пазители на българщината" взе окончателно решение за начина, по който ще се проведе вторият национален събор "Войводска среща" през юли т.г.


Новите български войводи се събраха на второто за годината общо събрание на сдружението високо в Балкана, в местността Бяло камъне над Старосел.
Както си е по устав, всички те се явиха пременени във войводски одежди или народни носии и със съответното въоръжение. Понеже събранието бе с открит характер, някои бяха довели подвойводите на четите си, а други - семействата си.

Сдружението прие в редиците си няколко нови членове, сред които и режисьорката Зорница София. Пременена в женска носия от Кюстендилско и запасала силях, авторката на култовия филм "Мила от Марс" изпълни намерението си, декларирано миналото лято на първия събор "Войводска среща", да се включи в сдружението.
Тя положи тържествена клетва да работи всеотдайно за запазването на българщината и стана петата жена войвода от общо вече 72-мата съвременни войводи от "Пазители на българщината".

Като своя лична кауза Зорница София обяви създаването на първия след близо тридесетина години български филм на хайдушка тематика. В момента режисьорката снима лента, посветена на Румена войвода. За участие в масовите сцени е поканила членове на "Пазителите" и на други патриотични формации, които със собственото си въоръжение и облекло придават особен колорит на кадрите.
Сценарият на филма се придържа към едноименния разказ на Николай Хайтов.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки