Те го казаха


20 Юни 2015, Събота


„Тези зимни протести бяха основно антиправителствени и бяха отговор на обвиненията в корупция и авторитаризъм и икономическата стагнация.


Но герберският елит и поддръжниците му обвиняват Руся”
заключение на автора на същата статия

„Българското правителство води икономическа политика, насочена към конкретни мерки и действия за подобряване на макроикономическото развитие на страната"
Бойко Борисов приказва фантасмагории на срещата в Швейцария

„Няма притеснения за стабилността на правителството. Понякога има проблеми с комуникацията между коалиционните партньори, но отношенията са добри. Търсим подкрепа от всички политически сили, включително и от БСП, водя разговори с председателите на всички парламентарни сили”
Цветан Цветанов от ГЕРБ търси подкрепа и от БСП, за които неговият съратник Борисов твърди, че са политически опоненти

„Един референдум за изборните правила е по-скоро губене на политическо и човешко време. Сега ще питаме, след това ще се окаже, че много малко хора са гласували и пак ще се отложат промените в изборната система. Политическата класа мисли основно за това дали ще спечели следващ мандат, но се страхува да опита какъв ще е ефектът от задължителното гласуване или от евентуална забрана да участват в избори хора с незаконна регистрация”
поетът и публицист Румен Леонидов

„Цигано-политическата каста у нас краде, лъже и се държи така, защото това е част от нейните културни особености – тя е крадлива и лъжлива. И циганите, и политиците се занимават с едно и също нещо – с проституция”
писателят и сценарист Иван Кулеков

„Конфликтът в Гърмен е етнически, но корените му са в бедността - и на роми, и на протестиращи, на бедността в България. Какво можем да очакваме от хора, които са притиснати до стената и оставени без изход? Те няма да се вслушат колко важно е децата им да се изучат и да се запишат в бюрото по труда. Те трябва да се нахранят днес. Няма да чуят и иначе уместните призиви да не раждат деца, ако не могат да им осигурят нормални условия"
притиснати до стената българи също има, социален министър Ивайло Калфин. Но малко от тях грабят и издевателстват, а работят каквото намерят

„Може би сте забелязали, че в България не бързат да борят престъпността. Бързат само да я преработят за сутрешния телевизионен блок. Беше време, когато разчитахме на полицаите да намерят решение на проблемите, които престъпниците създават. Сега полицаите имат проблеми, протестират пред Народното събрание и разчитат на телевизията да реши да им обърне внимание. Защо така се получава? Не и заради министъра на вътрешните работи. Кой е той вече няма значение, от него никой не очаква никакво решение по някакъв проблем”
журналистката Анна Заркова задава много неудобни въпроси

„Американската държава държи в шах наши политици с мръсни пари, за да може да ги управлява”
Румен Гечев от БСП. Остава и да покаже доказателства и наистина да стане страшно

„Какво чакат? Да измрем всички ли, за да се отърват от нас и да нямат грижата за нас? Ние сме като щурците. Помните ли, имаше една басня за щуреца и мравката. И през ум не минава на хората, че щурецът пее и весели хората, които работят. Аз съм пяла и на полето, и под дърво. 11 концерта на ден. Не молим за пари. Правителството е длъжно всички хора като нас да възмезди за техния труд. Къде са ни пенсиите? Единственият упрек към колегите е за това, че всички лекари, учители, миньори, млекари, земеделци станаха и без всякакъв ефект, разбира се, но ходиха на стачки, организираха се, бяха заедно, а ние, естрадните певци и музиканти, не мръднахме, защото всеки един от нас казва, че е велик, млад и не го интересува. Не, скъпи приятели и мои колеги! Нас какво, само смъртта ли ще ни обединява?"
певицата Стефка Берова коментира разстроена смъртта на своя колега и приятел Борис Гуджунов


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки