Подбрано


19 Юни 2015, Петък


Седмица на предястията с картофи


В „пелени“ от бекон

Продукти:
5 големи картофа
5 лентички бекон
1 глава червен лук
150 г сирене
2 кисели краставички
1 жълта чушка
сол
копър

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се сваряват до готовност. След като изстинат, се разрязват на две и сърцевината им се издълбава внимателно, като се оставя по края дебелина от 0,5–0,7 см.
Чушката се изтърбушва, лукът се почиства, а на краставичките се обелва кората и заедно с копъра се нарязват на ситно. Отделно се настъргва сиренето и всички съставки се смесват, като се добавя и част от отделената вътрешност на картофите. Всяка издълбана картофена половинка се напълва с част от сместа и се обвива с нарязания на лентички бекон. Така увитите картофи се нареждат върху решетка, поставена над подходяща тава, и се запичат за 10 минути във фурна, загрята до 200 градуса. 


По селски

Продукти:
500 г картофи
150 мл олио
2-3 скилидки чесън
сол
копър
подправки – розмарин, мента, босилек, риган, салвия, мащерка, чубрица

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре с четка без да се белят, след което се разрязват на парчета по дължина. Чесънът се изчиства и се намачква с преса.
В подходяща купа се налива растително олио, в което се слагат чесънът, солта и наситнените подправки. Добавят се картофите и се объркват добре с получената смес, така че всяко парче да бъде обилно намазано с нея.

След това се нареждат на един слой в тава и се слагат в предварително загрята до 170 градуса фурна. Запичат се в продължение на 25 минути, след което се обръщат на другата страна и се пекат още 15 минути.
Преди сервиране се наръсват със ситно нарязан пресен копър.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки