Работилница в библиотеката


Работилница в библиотеката
С вкусна торта и празнично увеселение бяха закрити заниманията в лятната Работилница за изкуство миналата година
15 Юни 2015, Понеделник


Децата в Шумен ще могат да творят цяло лято под вещото ръководство на приложник декоратор

Автор: Веселин Максимов

За девета поредна година шуменската Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" организира Детска лятна работилница за изкуство за своите малки читатели. Записванията стават в Детския отдел, само срещу читателска карта.
Занятията започват от 15 юни и ще продължат един месец. Те ще протичат в две възрастови групи – от 6 до 10 и от 11 до 14 години. Ръководител на работилницата пък е приложничката декораторка Мариела Василева.

Под нейно ръководство децата ще се научат да майсторят най-различни неща от всякакви природни материали. Освен това ще придобият знания и за билките, коя за какво се използва, начина на бране и съхранение, както и приготвянето на различните тинктури и други лечебни разтвори от тях.
Предвидени са занимания по изработване на албуми хербарии и лекции по природосъобразен и здравословен начин на живот, на достъпен език, съобразен с опита и знанията на малките посетители на работилницата. Условното й разделение е на пет тематични курса.

През първата седмица на юли е ателието „Магия от хартия”, в което посетителите от 6- до 10-годишна възраст ще разберат как се прави хвърчило и що е то „оригами”, древното японско изкуство за направа на предмети и фигурки на животни от хартия.
От 13 до 24 юли започва работа клубът „Аз съм българче”, където ще се изучават различните фолклорни области у нас, съчетано със стъпките на най-известните родни хора и други народни танци.
Приложното ателие „Вълшебства от салфетки" е в рамките на 27 - 31 юли. То е подходящо за деца на възраст от 9 до 14 години и ще ги научи на техниката „декупаж”.

Организаторите са помислили и за по-големите, прогимназисти. За тях пък е литературното ателие от 21 август, а фотографското ателие е от 15 до 29 август.
Опитни специалисти ще занимават желаещите да усвоят тънкостите на творческото писане и изкуството на сенките. Единственото условие за вторите е да притежават собствен фотоапарат. В краен случай – мобилен телефон с качествена камера.
Детската лятна работилница за изкуство ще затвори врати в края на август с празник, на който трудилите се цяло лято малки майстори ще покажат какво са научили в различните кръжоци.


Цяло лято малките шуменци ще се занимават с изкуство в библиотеката

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки