Работният им ден


13 Юни 2015, Събота


8 юни 2015 г. Наскоро обиграният политически илюзионист - премиерът Бойко Борисов, хвърли няколко бомби


в сутрешния блок на една национална телевизия. За  потрес на всички зрители той обяви, че „главният прокурор е независим, а България е задминала Румъния по всички показатели.“ Според него доказателство за това са делата срещу Цветан Цветанов. „Ако го бях избрал аз, (Цацаров) щеше да е страхлив, а не да съдят Цветанов“, аргументира се авторитетно Борисов. С тази малка подробност, че делата срещу Цв. Цв. почнаха, докато ГЕРБ бе в опозиция, и скоропостижно приключиха, щом тази партия отново дойде на власт, и то само защото тъкмо на прокуратурата й изчезна желанието да докаже през съда обвиненията си.

По отношение на другата смешка, че Румъния вече ни диша прахта по пътя за Шенген, министър-председателят отново без да му мигне окото обясни, че страната ни вече е минала периода, в който политици са "били влачени с белезници" и показвани по телевизиите. Не вярвам някой да си спомни у нас действащ политик да е бил закопчан и показван от медиите по простата причина, че това не се е случвало. Виж, ако става дума за бивш управленец, чиято партия вече не е на власт, там примери бол. При това грижливо обслужвани от същата тази „независима прокуратура“.

Но Борисов каза и нещо много важно: „Кабинетът съществува благодарение на ДПС.“ Тоест направи достояние публичната досега тайна, че реформаторите, Патриотичният фронт и АВБ са само параванът, който прикрива простия факт, че антиконституционната партия ДПС отново ни управлява в крепка прегръдка с партията на Борисов.

10 юни 2015 г.
От 1 юли 2015 г. ни чака ново повишение на цената на тока. Това съобщават от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). За потребителите на ЧЕЗ тя ще се вдигне от 1 юли с около 1.6%, с 1.4% за ЕВН, а за Енерго про, „поради характера на мрежата и намалялото население в Североизточна България“, ще е над 3%.

Това идва след всички клетви на председателя на комисията Иван Иванов, който в средата на април заяви, че „ще положа всички усилия да няма повишаване, ще защитя интересите на сектора и потребителите“. В този дух бяха и изявленията на енергийния министър Теменужка Петкова от средата на май 2015 г., че „политиците и политически предложените и избрани членове на КЕВР“ за сетен път се били уверили, че исканията за увеличение на ЕРП-тата били нереалистични.
По всичко личи, че силиците на Иванов и Петкова не са стигнали да се преборят с енергийната мафия, ако въобще са имали, разбира се, такова намерение.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки