ГЕРБ отговориха на исканията на патриотите


12 Юни 2015, Петък


Съпредседателите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов разговаряха в сряда около 50 минути в Народното събрание

Автор: Ани Петрова

 с Цветан Цветанов и напуснаха кабинета му с червена папка. Както вече съобщихме, на 27 май председателя на ПГ на ГЕРБ обеща през седмицата 9-13 юни да отговори на поставените от ПФ 7 условия, от чието изпълнение до 1 юли зависи дали формацията ще продължи да подкрепя правителството. Пет от исканията са пряко свързани с работата на правителството, а другите две касаят законодателни инициативи за промени в Изборния кодекс, както и за българите зад граница.

„Получихме от Цветан Цветанов папка с над 20 страници за мерките, които се вземат по петте искания", обяви на брифинг в кулоарите на парламента Красимир Каракачанов.
Самият Цветанов демонстрира обилни количества оптимизъм в изявлението си по повод разговора с него и Валери Симеонов.
„Дискутирахме по всяка една от темите какво е направено и какво предстои. Отворени сме за всякакъв диалог. Смятаме, че го постигаме”, заяви Цветанов, изтъквайки, че темата за евентуалното сваляне на доверието на Патриотичния фронт от формираното парламентарно мнозинство не е била дискутирана.

Председателят на ПГ на ГЕРБ лаконично изброи какво се прави по всяко едно от седемте искания на ПФ. По думите му правителството на Орешарски е стопирало изпълнението на издадените през 2012 г. 124 акта за събаряне на незаконни ромски постройки в село Гърмен, като сега всичко се възобновява, но е нужно време, тъй като „има законови изисквания, за да може действително да се пристъпи към премахване на тези незаконни постройки”.

Работи се и по искането за оздравяване на енергетиката и недопускане на ново поскъпване на тока, стана ясно от думите на Цветанов. Той рече, че токът ще поскъпне само с 1% и че от началото на годината НЕК е на печалба, а неизгодните договори с американските централи в „Марица-Изток” са предоговорени.
„По възпиращото съоръжение по границата има поет ангажимент от Бъчварова да бъдат възстановени проблемите зони”, коментирани са и предложенията на ПФ за завишаване наказанията за тези, които участват в купуване на гласове, изброи още Цветанов.

Според него част от исканията на ПФ вече се изпълняват, за други могат да се договорят конкретни срокове, а що се касае до задължителното гласуване, „при положение, че говорим за референдум, тази точка пада от дневния ред за обсъждане".
Пред медиите Красимир Каракачанов уточни, че предстоят разговори на патриотите с всички министри, от които зависи изпълнението на исканията им.

„Последна от поредицата срещи ще бъде с премиера Бойко Борисов и тогава ще решим дали ще продължим да подкрепяме управлението", обяви лидерът на ВМРО. По думите му, датата 1 юли не е краен срок, а по-скоро момент, до който трябва да проличи дали в ГЕРБ имат воля да работят по тези важни за нацията теми, които са залегнали както в споразумението им с ПФ, така и в програмата на правителството.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
БЕПАРТИЕН ОТ ПОЛВИН ВЕК,А ПАТР
16.06.2015 10:29:57
0
0
ЛИДЕРИТЕ НА ПФ ,АКО СА МЪДРИ ,ДА БЪДАТПЛЪТНО ДО ГЕРБ И С КНИТИКИ ДА ГО КРЕГИРАТ НО НИКОГА НЕ ТРЯЬВА ДА ИСКАТ НЕДОВЕРИЕ ЗАЕДНО С АТАКА,КБ .ДПС И ДРУГИТЕ МИЖАВИ ПАРТИИ ,ЗАЩОТОТПРИ НОВИ ИЗБОРИ ЩЕ ОТПАДНАТ ОТ ПАРЛПМЕНТА.СЪЩОТОИСЕ ОТНАСЯ И ЗА РБ.,А ГЕРБ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ДЕПУТАТИ ВЪПРЕКИ МРЪСОТИИТЕ НА ОПОНЕНТИТЕКАКТО БЕШЕНАИПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ.НАРОДА ПОУМНЯ И ВИЖДА КОЙ ЛЪЖЕИИ КРААДЕ И КОЙ СЕ СТАРАЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА БЪЛГРИЯ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки