Комисията по досиетата ще получи архива на военното разузнаване


29 Май 2015, Петък


Министърът на отбраната Николай Ненчев е издал заповед, с която задължава директора на служба „Военна информация" да предаде архивите на военното разузнаване


на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.
Трябва да бъдат предадени повече от 30 000 архивни единици, които ще се съхраняват в сградата на Комисията по досиетата в Банкя, каза Ненчев на пресконференция в присъствието на членове на Комисията и народни представители.

От документите ще стане ясно кой е бил доносник на Държавна сигурност от служилите в армията. Срещу решението на Ненчев обаче има и много съпротива, като бивши военни твърдят, че така ще станат ясни и вербуваните от българското военно разузнаване чужденци и ще се застраши животът на още живите сред тях.


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
vasmoshni rasmishlenia na mnog
29.05.2015 15:48:25
0
0
ami mneniata na kitajski havajski i drugi targovzi i rabotodateli bi bilo she e dobre kam spisazite da se dobavjat naj malko 5 pati poveshe imena i na hora koito njamat nishto obshto s spionite i na takiva koito sa protivnizi na spionite i na takiva koito sa na slushba pri shushdi konkurentni organisazii i pokanete vsishki koito sa imali vsemane davane sas spioni da se saberat na simposium kongres
v balgaria taka pone turistisheskata industria moshe da spesheli ot spionskata industria
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки