Ангел Джамбазки: Въвеждането на квоти за имигрантите е грешка


22 Май 2015, Петък


Според българския евродепутат Ангел Джамбазки предложението за въвеждане на квоти и разпределяне на мигранти между държавите членки на ЕС е недостатъчна мярка.

Автор: Десант

Съветът и Европейската комисия лансират тази теза като една от мерките за облекчаване на ситуацията с хилядите имигранти, които ежедневно влизат на територията на Европейския съюз.
„Считам, че въвеждането на квоти е грешка. Това лекува симптома, а не болестта. Говорим как ще разпределяме 20-30 хиляди нелегални имигранти между 28-те държави членки. А когато тази квота свърши? Ясно е, че след това пак ще страдат България, Италия, Испания, Гърция, които отново ще бъдат оставени да се оправят сами.

Квотите са лицемерие и двоен стандарт. Само в Италия влизат по около 1000 души на ден, а в България границата преминават 100-150 човека дневно“ – коментира Джамбазки.
Подобна е реакцията и на представители на Великобритания, Франция, Литва, Латвия, Чехия, Полша, Унгария и Испания, които също считат предложението за квоти за неудачно и неработещо.

Според евродепутата, ако квотната система се възприеме, то не е ясно по какъв механизъм ще се определя колко и кои имигранти да се разпределят между държавите и колко да останат в страните, в които са влезли. И в момента България е приела в пъти повече лица, отколкото може да си позволи да издържа. Проблемът е и в крайно либералния подход, който се прилага тук, а именно над 2/3 от молбите за статут се одобряват.

Позицията на българския представител в Европарламента е, че нелегалната икономическа имиграция от Близкия Изток и Африка не бива да се толерира и вместо да се дават статути на тези мигранти, те трябва да се депортират, както смята да постъпва оттук нататък Франция.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки