В отговор на вашите въпроси


21 Май 2015, Четвъртък


Какво мога да консумирам и какво не при подагра?
Паско Пасков, Аксаково, обл. Варненска



Както добре е известно, подаграта се получава в резултат на излишък на пикочна киселина в тъканите и кръвта. Това най-често води до състояние на остър и хроничен подагрозен артрит и образуване на камъни в бъбреците. Характерното за болестта е зачервяване и болезнено подуване на ставата в основата на големия пръст на крака.

Що се отнася за храненето в случай на това заболяване, съществуват известни правила. Така например рязко трябва да се намалят животинските храни - червените меса (говеждо, свинско, агнешко). Също така мазното пилешко и тлъстата риба. До минимум трябва да бъде сведена консумацията на всякакви мазнини и млечни продукти.
Следва да се избягват и белият хляб, сладкишите, захарта, бобовите храни  и киселецът.
Трябва да се ядат повече пълнозърнески храни (например овесена каша), плодове и зеленчуци.

Нужно е да се ограничи и алкохолът (особено бирата!), което поне ще разреди кризите. По възможност да се свалят излишните килограми, но това обаче трябва да става постепенно, за да не се увеличи честотата на пристъпите.

Лечение с народни средства
Рецепта 1: Измиват се 2-3 глави лук и без да се белят се заливат с 1 л вода. Съдът се оставя на огъня, докато лукът не се развари. Прецежда се и от отварата се пие по 1 ч.ч. 3 пъти на ден преди храна. Курсът на лечение е 10-15 дни.

Рецепта 2: Смесват се 1/2 ч.ч. смлян активен въглен с 1 с.л. брашно от ленено семе. Долива се малко вода и се разбърква, докато се получи пастообразна смес. С нея вечер се маже болното място, отгоре се слага найлон и се превързва с бинт. Поради това, че активният въглен понижава киселинността в урината, той може да се приема и вътрешно в описаната на опаковката средна доза.

Рецепта 3: 500 г йодирана сол се залива с малко вода и се слага да ври, докато водата не се изпари. Когато това стане, добавя се 200 г вазелин. Всичко добре се омесва и от тази смес се правят нощни компреси. Добре е пастата да не се слага на голо, а върху памучна тъкан, след което мястото се бинтова.


Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Marwa
28.07.2015 19:20:14
0
0
Al-mzaaamainforkation found, problem solved, thanks! http://xtilklv.com [url=http://wweumqvqe.com]wweumqvqe[/url] [link=http://cvokxzrnmdz.com]cvokxzrnmdz[/link]
1
Andres
24.07.2015 17:57:26
0
0
What I find so inettrseing is you could never find this anywhere else.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки