Четири партии с обща кандидатура за кмет на Бургас


15 Май 2015, Петък


„Национален фронт за спасение на България“, БСП, „Средна европейска класа“ и ВМРО – БНД се споразумяха за общ кандидат за кмет на Бургас на предстоящите местни избори

Автор: Десант

през октомври. Това стана ясно на 14 май 2015 г., след проведени консултации между четирите формации, желаещи коренна политически промяна в града. Срещата бе организирана от НФСБ и БСП.
На нея присъстваха областният координатор на НФСБ Ангел Божидаров и секретарят на партията Мария Петрова, общинският лидер на БСП Евгени Мосинов, председателят на СЕК Георги Манев и заместник-председателят на ВМРО в Бургас Веселин Лавчиев. Бяха поканени и представители на Реформаторския блок, АБВ, „Движение 21“ и „Гергьовден“, но те не се отзоваха.

Единодушно бе решено бъдещият общ кандидат да не е партиен член и да не е включен в листите за общински съветници. Представителите на политическите сили бяха единодушни, че след местния вот трябва да настъпи промяна в начина на управление на града.
Това означава да бъдат възстановени авторитетът и правомощията на Общинския съвет в Бургас като основен орган на властта, избиран пряко от жителите на града, както и да се ликвидира досегашното почти еднолично управление на кмета Димитър Николов (ГЕРБ) и неговата администрация.

Целта на договорилите се политически сили е да бъде разбито и статуквото в ОбС , където градоначалникът сега има послушно мнозинство от партията на Бойко Борисов.
Четирите политически сили се споразумяха и за взаимна подкрепа при провеждането на избора на общинските съветници в селищата на Бургаска област.


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки