Община измисли анкета в подкрепа на ромски блок


01 Май 2015, Петък


Скандална анкета е приложила Община Варна към проекта за строежа на т.нар. социален блок в “Аспарухово”.

Автор: Илияна Христова

Както “Десант” многократно писа, на мястото на миналогодишното наводнение градската управа предвижда да изгради жилища за 3,8 млн. лв. по европейската програма “Регионално развитие”.
Блокът ще бъде предназначен основно за роми, което събуди огромно недоволство в квартала. Около 5000 души се подписаха под искане проектът да бъде спрян. Няколко пъти се проведоха и протести.

Общината обаче е прикрепила в документацията както подписката, така и социологическа анкета, която показвала, че 98% от запитаните подкрепяли изграждането на блока. Кога и къде е извършвано проучването, коя е агенцията, какви точно са били въпросите – никой не знае, а местната администрация не иска да каже. От една страна имаме публична подписка, от друга – тайна анкета.

На последния протест, състоял се миналия уикенд, присъства и депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов. Той изслуша хората. Градоначалникът Иван Портних се скри, нямаше го и районният кмет. Пратен бе местен зам.-кмет. Протестиращите смятат да атакуват проекта в съда.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки