Нови структури на Националния фронт


Нови структури на Националния фронт
Гости на учредителното събрание в бургаския квартал Ветрен бяха общинските съветници от НФСБ от морският град Ангел Божидаров и Гинка Дянкова
01 Май 2015, Петък


Родолюбците учредиха местни организации в селата Динево и Винарово, както и в бургаския квартал Ветрен

Автор: Десант

Най-патриотичната политическа сила „Национален фронт за спасение на България“ продължава да привлича последователи. Тези дни към НФСБ се присъединиха жители на още три селища. Първата нова структура на родолюбците бе създадена в бургаския квартал Ветрен на 24 април, където формацията има десетки привърженици. На събитието присъстваха регионалният координатор за Бургаска област Ангел Божидаров и общинският съветник Гинка Дянкова.

„С новата структура във Ветрен организациите в НФСБ ще станат близо 50 на брой. Процесът на изграждането им ще продължи и в месеците до местните избори, които ще се проведат през октомври. Интересът на хората в Бургаска област към идеите на Националния фронт расте и това ни дава увереност в борбата за кметския пост в морския град през есента“, заяви Божидаров.
За председател на патриотите във Ветрен бе избрана Радостина Иванова. Тя е запозната с проблемите на местните жители и с готовност пое инициативата да направи бургаския квартал едно по-добро място за живеене.

„Това, което ме привлече към Националния фронт, е, че ръководството на партията не само се запознава с проблемите на хората от Бургаско и страната, но и защото работи без компромиси за тяхното решаване. При това не само на местно ниво, но и в Народното събрание, чрез парламентарната група на Патриотичен фронт“, подчерта Иванова след избирането си. В работата ще й помага Темелко Костадинов , който стана секретар на родолюбците във Ветрен.

С още една се увеличиха партийните организации на НФСБ и в Хасковския регион. На 25 април към родолюбивата формация се присъединиха и десетки жители на село Динево.
Регионалният координатор за Хасковска област Кръстьо Кръстев изрази своята убеденост, че привържениците на идеята за възраждането на България тепърва ще растат, като това се дължи на последователната защита на националните интереси от депутатите от Патриотичния фронт.

„Патриотизмът е жив в Хасковско. В много от малките селища от региона ни посрещат със сълзи на очи. Тукашните хора от години се надяват за появата на истинска, родолюбива българска партия. За тях НФСБ е именно такава политическа сила“, подчерта Кръстев,
Новата партийна организация бе оглавена от Петко Атанасов, който е известен в Динево като честен и трудолюбив човек.
„Гордея се, че съм българин и държа нашите традиции и култура да бъдат съхранени за идните поколения. Убеден съм, че Националният фронт е единствената сила, за която основни ценности са бъдещето на младите хора и възпитаването им в любов и всеотдайност към родината“, заяви новоизбраният председател.

Сред основните задачи, които си постави новото ръководство, е да не бъдат допуснати отново фалшификации на предстоящите избори за местна власт, както и да се увеличи подкрепата за Патриотичния фронт в региона.
Няколко часа по -късно под знамената на партията на СКАТ се присъединиха и жителите на видинското село Винарово. В местното читалище „Зора“ се събраха хора от селото и региона, за да положат началото на местна организация на НФСБ. Тя бе оглавена от Асен Стефанов, а секретар стана Сашка Петрова.

„Досега не съм участвал в политиката, но искам моите съселяни да се събудят и да възродят българщината и във Винарово, като отстояват правото си на труд и на достоен живот. Проблемите на селото са много и ние трябва да водим сериозна борба за тяхното решаване. Това ще създаде предпоставки разкриване на работни места, а младите да се завърнат да живеят в селото“, отбеляза Стефанов.
Новоизбраното ръководство ще бъде подпомагано от регионалния координатор за Видинска област Росен Живков и лидера на НФСБ за община Ново село Благуна Николова, които присъстваха на учредителния форум.

С тях жителите на Винарово споделиха проблемите на селото и главно със запазването на основния поминък на местните. Това е лозарството и винопроизводството, които към днешна дата са в пълен упадък. Преди 1989 г. край Винараво са били засети над 20 хиляди декара лозя,а местните вина се изнасяли за цяла Европа. От името на ръководството на Националния фронт Росен Живков обеща на присъстващите съдействието на народните представители от Патриотичния фронт за решаване наболелите проблеми на жителите на видинското село.


Регионалният координатор Кръстьо Кръстев (правият) заяви, че броят на привържениците на НФСБ тепърва ще расте, като това се дължи на последователната политика на депутатите от Патриотичния фронт

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки