Пълно прочистване на организма


30 Април 2015, Четвъртък


Задължително на този етап е да се преустанови употребата на млечни продукти


Продължение от миналия брой

Трети етап – рационално съчетаване на храните
След като са преминати първите два етапа от схемата за пълното прочистване на организма, нужно е да се положат вече усилия за установяване на здравословно хранене. Става дума за спазването на диета, основана на разделното приемане на протеините (белтъчините) и въглехидратите.
Към храните, богати на протеини, се отнасят месото, рибата, яйцата, бульоните (без зеленчуковите), слънчогледовите семки, орехите, фасулът и въобще бобовите  ядливи растения, гъбите, патладжанът.

В състава на продуктите, в които пък са повече въглехидратите, се включват хлябът и хлебните изделия, зърнените храни, вкл. булгурът, картофите, захарта, медът.
От съществено за здравословното състояние на организма е да се спазват следните елементарни правила за разделната и съвместната употреба на тези храни:

1. При консумация на продукти от единия вид, времето до приемането на такива от другия трябва да бъде не по-малко от 2 часа.
2. Протеинови и въглехидратни храни могат да се смесват във всякакво съотношение с мазнини, масла и така наречените живи продукти - билки, плодове, зеленчуци, сушени плодове, горски плодове, сок.
3. Млякото и млечните продукти трябва да се отстранят изцяло от диетата.
4. Динята трябва да се консумира не по-рано от два часа след всяко хранене и толкова преди следващото.
5. Грис и други продукти, получени от стрити пшеничени и/или царевични зърна, не трябва да се приемат.

Четвърти етап – премахване на дисбактериозата
Дисбактериозата или дисбиозата е състояние, характеризиращо се с нарушен микробен баланс в храносмилателния тракт. Бактериите, които нормално го населяват, представляват около 1,4-1,5% от телесната маса. Тяхното присъствие е изключително важно за извършване на множество  процеси и  функции, тъй като пълното разграждане и усвояване на хранителните вещества е възможно само при наличие на достатъчния им брой.
При усвояването на приеманата храна, както и в зависимост от начина на нейното приготвяне и приемане обаче в стомаха и червата наред с полезната микрофлора се заселват и вредни бактерии. Тяхното количество се увеличава при употребата на лекарства, наркотици, алкохол и други вредности.

Методът за справяне с дисбактериозата е много прост, но затова пък ефикасен. Един час преди закуска и час след вечерята трябва да се сдъвче много добре и да се изяде по една скилидка чесън. Не трябва след това да се пие вода поне в продължение на час.
Нормално е ако се появи усещането за парене в стомаха. То е в резултат тъкмо на действието на чесъна, който, убивайки вредните бактерии, попада да образуваните от тях ранички по лигавицата на този орган, като същевременно ги дезинфекцира.

След седмица – две това неприятно усещане ще изчезне и това вече е признак за изцеление. Успоредно с това коремът ще престане да се подува след всеки прием на храна.
Предупреждение. Този метод за лечение на дисбактериоза не трябва да се прилага при наличието на гастрит, язва и други възпалителни заболявания на стомаха.
Възможно е да се ускори сърдечният пулс. Това обаче е положителен ефект. Същността е в това, че чесънът е единственият продукт, който съдържа в разтворим вид микроелемента германий. А той възстановява и укрепва клапаните в организма.
Лечението може да се повтори, първо, ако за това има необходимост, и, второ, като профилактика 1 път на тримесечие или пак веднъж в годината.

Пети етап – прочистване на ставите
Прочистването на ставите обаче изисква спазването на специална методика. Това става така:
Вземат се 5 г дафинов лист и се слагат в 300 мл вода. След като кипне, се оставя да ври в продължение на 5 мин. След това течността се излива в термос. Оставя се да престои 3 – 4 часа и се прецежда. Тогава вече е готова за употреба. Пие се на малки глътки в продължение на 12 часа, тоест, математически сметнато – по 1 ч.л. на всеки 12 мин.

Процедурата по прочистването на ставите трябва да се изпълнява по следната схема:
- първия път – 3 дни поред;
- след една седмица почивка този тридневен курс може да се повтори;
- през първата година на прочистването да се повтаря веднъж на тримесечие;
- впоследствие, за профилактика – веднъж в годината.

Предупреждение. В никакъв случай настойката не трябва да се пие на големи глътки, още повече – цялата наведнъж. Това може да предизвика кръвоизлив в стомаха.
Задължително е обаче преди да се започне тази процедура да бъдат прочистени и червата по указания начин и по времето на прилагането й да се приема само вегетарианска храна.
Трябва да се има предвид, че ако не са преминати предходните етапи за подобряване на вътрешната хигиена, то при приемането на настойка от дафинов лист от нейното действие в стомаха и червата ще се разтворят всички неизчистени вредности, които ще проникнат в кръвта, а чрез нея – в органите и системите на човешкото тяло. Това вече ще е основа за появата на различни алергии, а в по-тежките случаи – на множество заболявания.

Шести етап – прочистване на бъбреците
Почти всички болести на бъбреците започват с появата на пясък, след което се образуват камъни в тях и в пикочния мехур - пряко следствие от употребата на мляко и млечни продукти.

Методиката на прочистване на бъбреците включва следното:
- в продължение на една седмица се яде само черен хляб и диня;
- в края на седмия ден се взема топла вана (или продължителен душ), като през това време отново се консумира диня. Най-благоприятното време е тази процедура да се направи в 2-3 часа през нощта – времето, когато активността на бъбреците е най-голяма.

След 2-3 седмици, ако няма съществен резултат, прочистването може да се повтори.
Седми етап – очистване на лимфните съдове и възли
От сутринта до вечерта нищо не се яде. Приготвя се смес от 900 мл пресен чист портокалов сок, 900 мл сок от грейпфрут, 200 мл сок от лимони и 2 л вода, получена от лед (най-добре от фризера).

Процедурата се извършва в топла баня или сауна. Като начало се изпива 1 чаша вода с разтворена в нея английска сол (хималайската върши същата работа). Под нейно и на топлината влияние започва обилно потене. За да се компенсира отделяната влага, на всеки 30 мин. се изпиват по 100 мл от приготвения соков коктейл.
Това се прави в продължение на три дни, като не се консумира никаква друга храна.
Терапевтичният ефект от процедурата се изразява в очистване на кръвта и кръвоносните и лимфните съдове от натрупаните шлаки. Неизбежната загуба на тегло при желание лесно може да се компенсира през следващите дни.

Процедурата се препоръчва да се провежда през първата година – всяко тримесечие, а през следващите – веднъж годишно.
Предупреждение. Ако са пропуснати предишните етапи и в стомашно-чревният тракт има непреработена храна, то вредностите от нея ще се разнесат по цялото тяло чрез лимфната течност и впоследствие с кръвта. Поради което не само ще се загуби ефективността на седмия етап от цялостното прочистване, но и ще се нанесе голяма вреда на организма.
За неподготвените за гладуване организми съществува известен риск. Поради това е добре преди провеждането на този етап през ден да се гладува по 12 часа, за да може организмът да свикне с това състояние.

Осми етап – прочистване на кръвоносните съдове
С него се очистват всъщност не само кръвоносните съдове, но и тези на жлезите с вътрешна секреция. Тяхната функция в организма е да снабдяват кръвта с хормони, регулиращи дейността на различните органи, както и изработването на антитела за имунната система. Но когато и кръвоносните, и тези на жлезите проходи са повече или по-малко запушени с всякакви отлагания, то производството и преносимостта на хормони и антитела драстично спада. Поради това и по-възрастният организъм е много по-податлив на болести.

За да се очисти цялостно съдовата система на човека, се изпълнява следната рецепта:
Смесват се 1 ч.ч. семена от копър с 2 супени лъжици ситно смлени корени валериана дилянка) и 2 ч.ч. мед. Всичко това се размесва добре и се изсипва в термос. Той се допълва с вряла вода. Стои така в продължение на едно денонощие, като от време на време се разклаща. Прецежда се и от сместа се взема но 1 с.л. 30 мин. преди всяко хранене.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки