Мултикултурност. Религиозна различност. И?


Мултикултурност. Религиозна различност. И?
Тук, в България, официалната религия е източноправославно християнство
26 Април 2015, Неделя


Като всеки нормален българин, плаках пред снимката на едно от удавените деца в Средиземно море.

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

Отказах 75 или 76 покани да я „споделя“ в социалната мрежа Фейсбук. Не защото съм безчовечен изрод и не защото не уважавам работата на колегата фоторепортер.
Седях и си мислех за почти единия милион бежанци, които стоят на брега в Египет и искат да се махнат оттам. От Африка. Доста от тях са отишли до там от Азия. С идея да продължат живота си в Европа. Защо? Правителствата в техните държави не им предоставят граждански свободи. Достатъчна причина е. Ние, като истински човеци и хора, би трябвало да им я предложим. И е така от не помня колко години насам. Те идват в Европа, правят си къщи и квартали и… отказват да се съобразяват с изискванията на Добрия домакин.

Седя и си мисля за няколко много близки мои хора, които емигрираха по света (нали знаете, модерната дума от последните дни е „мигранти“) в други страни. Те се интегрираха (запомнете тази дума) и живеят според правилата на територията, в която решиха да продължат своя живот.

Някои от тях не са особено доволни от битието си, но е факт, че се виждам с тях веднъж на пет години и се връщат пак там. Нямат претенции, че техните религиозни права не са широко познати, не искат правителството на страната, в която живеят, да им уважава „особените културни различия“, ами ги арестува, събирайки полиция, пожарна и „911“, когато съвсем по български са решили да колят прасе за Коледа. Например.
Писна ми да се събуждам с рев „Расисти! Изроди“ от неправителствените организации, избуяли от доста време у нас. Сестра ми, когато живееше в един що-годе приятен квартал в Ню Йорк (Америка, да, правилно четете), ми разказа: “Батко, тлъстата мексиканка ми изхвърли от люлките Жаки и Мия, за да настани своите деца“.

Тогава сестра ми каза, че е отвратена и че иска да се върне веднага в България. Тя е страхотен професионалист, намери си работа тук по интернет, но не за това е думата.
Нямам нищо против да приемаме бежанци. Нямам нищо против да им даваме убежище.
Тези хора страдат заради глупостите, които е сътворило Централното американско бюро за разследване (повече познато като ЦРУ).  От десетки години, предлагайки им помощ, далеч не само морална, а и военна, със „Стингър“ (управляеми ракети, движещи се от топлината на самолет).

Двадесет години след това потомците на тези изтерзани хора стоят на брега на Европа. По-точно, в Египет. Според официалните данни, са почти един милион бежанци. А Средиземно море наричали „гробница на бегълците“. Никой европеец няма нищо общо с това. Грях е на тамошните каналджии.
Само искам да питам: Защо не искате да възприемете мястото, в което сте попаднали? Още искам да чуя защо Юсеф от Сирия съди моята страна в Брюксел за „нечовешко отношение към бегълците“.

Пич! България ти дава убежище, а в момента е в ужасно положение, що се отнася до социална политика, но последно ще се оплаквам на теб за това. Тук, в България, официалната религия е източноправославно християнство. Тук пее поп, а не ходжа. Уважавам твоята религия, но, моля те, при положение че се натресваш при мен, не я блъскай в очите ми! Ако всички твои братя и сестри, на които (уж) дължим приятелска подкрепа, изпитват неистово желание да дойдат в Европа, ви моля да възприемете нашите катедрали, църкви и всичко останало от нашата вяра. Религия, битност и каквото още се сетиш.

Във вашата страна може и да пее мюзеин (пак да кажа, нямам нищо против), но тук бият камбани. И е Християнство. Още повече, че си ми гост. Утре ще отидеш при своите, в по- Западна Европа, а аз завинаги ще остана тук.
Ето защо, бидейки ми гост, искам от теб елементарно уважение. Ако искаш да ходиш с чалма, а твоята жена да е зачохлена с чувал, от който през някаква мрежа проблясват очите й, стой си там, откъдето идваш.

Изповядвай си, там, твоите ценности, моли се по десет пъти на ден, постилай си килимчета, блъскай чело в земята и не идвай тук, в европейския разврат, който ти пречи на правилното възприятие на света, както ти го подсказва твоят бог.
Ако всичко, което си прочел дотук, никак не ти харесва, не го чети. И за да си добре със себе си, хич не припарвай насам. Ако все пак имаш някакъв интерес, те съветвам да видиш онази новина, за децата на бежанци, които вече ходят на училище и другарчетата им ги приемат супер радушно.

Но, предполагам, ти вече си надъхан от оня случай, в който родителите заплашиха да спрат своите от даскало, ако в първи клас при 7 българчета влязат 9 чужденчета.
Защото никой нищо не им обясни.
Защото управлението на тази страна, която използваш временно за убежище, докато отидеш в „утвърдените западни демокрации“, е калпаво, тъпо и не пази интересите на своите граждани. А изпълнява някакви „инструкции на нашите европейски и американски партньори“.

Последно: ако искаш мултикултурност и уважение, дай си труд да погледнеш как на тази земя живеят заедно българи, турци, арменци, евреи, католици, източноправославни, протестанти и евангелисти. Заедно.


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки