Те го казаха


25 Април 2015, Събота


„До разкритието „Паскал” се стигна съвсем случайно. Оказа се, че този канал е работел около година и два-три месеца и са преминали 150-160 камиона.


Идват от Турция с контрабандни цигари и митничарите отиват при митническите служители, казват "Тези камиони са наши" и камионите се отбиват през един страничен път, след което митничарят отива с неистински документ, собственоръчно митничарят слага български номера, прикрепени с ластик, и камионът влиза като призрак в България. Премиерът показа истинска безпомощност. Няма какво да се направи срещу тези служители на този пункт, държавата е безсилна. Стойността на тези тирове е 30 000 000 лева само за един месец от неплатени мита и такси”
разследващият журналист Слави Ангелов

„Докога ще бъда унижаван аз лично и моите колеги, които отиваме да пеем за честта на тази ми ти оскотяла наша Родина от криви и грозни управници, тъпи, неестетични хора. Та докога ще ни унижават институции като Министерство на културата и няма да уважат труда ни. Докога ще си мислят, че ние сме социалистически роби. Тази институция на България, която би трябвало да защитава своите културни дейци и да ги уважава, се подиграва с нас, като ни дава минималните командировъчни от 35 евро на ден, за да изнесем ние самостоятелен концерт и да представим държавата ни по достойнство във Франция. Репетирали сме месец и половина, за да получим нищожно възнаграждение за труда си. Около 200 евро хонорар на човек е нормална сума за самостоятелен концерт във френската катедрала "Нотр Дам дьо Пари". Ако Азис струва 5 000 или 10 000 лева на вечер, не виждам причина хорът „Йоан Кукузел Ангелогласният" да струва по-малко"
уволненият хорист от „Йоан Кукузел Ангелогласният” Георги Петров критикува културния министър Вежди Рашидов

„На всичкото отгоре тези хористи цял живот са на държавната ясла и папат. Всеки получава 35 евро дневни по закон. Не може при едно държавно мероприятие  хора, които са и на държавна служба, да получават хонорари. Защо на мене например не ми платят за реклама? Ето, аз успях да издействам български певци да пеят божествени песни в тази катедрала, която е най-свещеното място на пъпа на Европа, но не искам хонорар за рекламата, която им правя. Ще ми платят ли на мен, че аз съм извадил този хор на най-високо ниво! Иначе може да си пеем по селата. Аз поисках ли хонорар, че представям България и българската култура на най-престижните места?”
културният министър Вежди Рашидов не иска реклама за нещо, което му е задължение

„Хубаво, че показваме в Лувъра съкровищата на тракийските царе от нашата земя, обаче мен ме притеснява нещо друго. Отбрани журналисти са поканени да го отразяват за 35 евро на ден. Значи толкова струва да хвалят министъра на културата – 35 евро на ден. Смущава ме, че българският журналист струва толкова зад граница. И си мисля, че аз докато съм на турне да си представям новата книга и имам 4 свободни места в колата, ако взема с мен четирима журналисти за по 35 евро на ден, представяте ли си каква хвалба ще падне за мен?”
писателят и драматург Иво Сиромахов се шегува със скандала в Париж

„Всичко се е обърнало в една безумна посока. Имам 110 лева пенсия, но съм честит, спокоен, устремен и с огромна любов към отечеството и сънародниците ми от всички етноси. Ако конституцията не се промени бързо, ако не се постави законно положение, при което бързи съдилищни състави да пращат в затвора, на принципа на трудовия лагер - да ги скъсат от работа, да ги смачкат от малко храна, много работа, нищо няма да се промени. Задкулисието е много силно, много богато, подкрепят го различни стълбове. Ако ви посоча кои са тези хора, ще оцелея само три дни”
Жорж Ганчев коментира общественополитическата обстановка в България

„Магнолиите ми в къщата ми в Банкя. Любими са ми”
текст под снимка на Бойко Борисов по анцуг пред цветя

„Просто нямам думи за тази "изложба" , направо както казва внука ми ПАЛЯЧИ. Няма ли пиар този дебел човек, защо се е запасал така с този анцуг. С един спортен панталон и риза щеше да приема "новината" за позитивна , а не да се заливам от смях”
коментар от интернет за въпросната снимка на Борисов


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки