„Десант“ измина първите седем години


„Десант“ измина  първите седем години
24 Април 2015, Петък


На 24 април 2009 г. излезе първият брой на флагмана на патриотичния печат


Казват, че първите седем години са най-важните в живота. Ако е така, то „Десант“ може да се похвали, че е преминал успешно този етап от своята летопис. Седемлетието му вече е факт, както и че за това време флагманът на патриотичния печат успя да наложи с авторитет своето име на българския медиен полигон.

Началото бе поставено на 24 април 2009 г., когато на вестникарските будки се появи първият му брой. Прощъпулникът му бе в амплоато на бургаски регионален седмичник.
Малко след като екипът духна едничката свещичка за първия му рожден ден, „Десант“ започна да се разпространява в национален мащаб и в течение на последвалите години се утвърди като един от най-тиражираните, най-търсените, най-четените и най-уважаваните национални седмичници.

Ежегодно стремително нараства не само броят на читателите му, но и на хората, които искат да са напълно сигурни, че всеки петък ще го намерят в пощенската си кутия – неговите абонати.
Междувременно, с увеличаването на обема на неговите страници, на тях намериха място и много нови интересни рубрики. Така калейдоскопът от темите, които присъстват в „Десант“, стана още по-пъстър и разнообразен.

Както споделят читателите му, винаги в него може да се намери за всекиго по нещо – и тежки политически анализи на най-злободневните аспекти на обществения ни живот; и безкомпромисни репортажи, разкриващи понякога твърде нелицеприятни истини за скандални закононарушения и отродителни постъпки; и сензационни разкрития за различни събития и персонажи от българската история, както и оживени дискусии по спорни моменти от нашата летопис.

Много четени са и вълнуващите разкази за неизвестни герои и личности, чиито дела и житие са останали встрани от светлините на прожесторите, а заслужават почит и слава; както и очерците за съвременни наши творци и занаятчии, а също и предизвикателните описания на различни интересни кътчета от милата ни родина или пък атрактивното представяне на стари и нови традиции, празници и обичаи.

На голям интерес се радва и една от най-новите рубрики на вестника, която връща читателите сякаш с машина на времето дълги години назад, за да попаднат те в ретро света на някогашните улички на някогашните ни градчета с някогашните къщи и сгради в тях, припомняйки си вече позабравени или изгубени светини и мили места.
Като изключително полезни са оценени от читателите юридическите консултации, предоставяни напълно безплатно на страниците на вестника в рубриката „Кантора „Десант“.

Не са забравени и грижовните стопани, които отглеждат в своите дворове по някоя овошка, леха с зеленчуци, дъхави цветя или си въдят домашни животни. За тях вестникът предлага полезни съвети как да въртят стопанството си и да се грижат за добитъка си. А земеделските производители пък могат да си сверят часовника с агроновините, които присъстват във всеки брой и дават актуална информация за начините и сроковете за съответното субсидиране или друго подпомагане на тяхната дейност.

Нестандартни идеи по страниците на „Десант“ ще намерят и майсторите, привърженици на почина „направи си сам“, а за чевръстите домакини истинско предизвикателство е да сготвят по някоя от бабините рецепти, предложени в кулинарната рубрика на вестника.
От няколко години патриотичната медия отделя широко място и на здравословния начин на живот и лечението с природни средства, предоставяйки множество изпитани рецепти за справяне с различни болежки, коит,о освен че са ефикасни, са и почти без пари, особено ако човек сам си събере нужните билки или другите целебни суровини, които щедро ни предоставя майката природа.

Те изпълват не само ежеседмично две страници на вестника, но от известно време „Десант“ подарява на най-верните си абонати по една книжка, събрала между кориците си публикуваните през предишната година статии и рецепти за здраве. През брой може да се открият и консултациите по различни здравословни проблеми, които отново напълно безплатно дава високо квалифициран лекар – терапевт.
Снимките на читателите, отличени при различните фотоконкурси, организирани от флагмана на патриотичния печат, пък намират място в ежегодно издавания от „Десант“ патриотичен календар.

Невъзможно е да се изброи всичко, което най-малкото отроче на телевизия СКАТ успя да свърши през първите си седем години. По-важното е, че продължава с уверени крачки напред, накъдето отново ще върви ръка за ръка с читателите си – с техните проблеми, с техните интереси, съобразявайки се с техните предложения и идеи, с тяхната подкрепа...
Изпълнявайки възрожденската си мисия на будител, „Десант“ и занапред ще буди българите и няма да оставя на спокойствие тяхната памет и съвест.
За да я има България и да пребъде!


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки