Пълно очистване на организма


23 Април 2015, Четвъртък


Само при спазване на описаната тук последователност то може да е ефективно


Комплексното очистване на организма това е освобождаването на органите и системите в него от камъни, пясък и други вредни отлагания, забавящи, а понякога и напълно спиращи жизнените процеси.

То започва от червата, продължава с черния дроб, ставите, лимфните възли и пътища, кръвоносните съдове, бъбреците и стомаха. И което е най-важното – този процес се извършва с народни средства и в домашни условия, без почти никакви материални разходи.
Очистването на организма е най-ефективното оздравяващо средство. Начините, по които то се извършва, са прости, ефективни и безопасни. Задължително е обаче да се спазва и последователността, описана тук, тъй като само при това условие прочистването може да бъде ефективно.

Преди обаче да се премине към осемте последователни етапа на очистване на организма,  абсолютно задължително е да се постави здравата основа на този действително оздравителен за организма процес. А тя е пълен отказ от цигарите, алкохола, мазните храни, острите подправки и консервираните храни.

Първи етап - прочистване на червата
Правят се с клизми. В 2 л завряла и охладена до телесна температура вода се добавя 1 с.л. домашен ябълков оцет или сокът от един лимон. Положението на тялото е на лакти и на колене. Диша се през устата, а коремът трябва да е отпуснат.
През първата седмица това се прави всеки ден. През втората - през ден. По време на третата - през два, а през четвъртата седмица - през три дни. Останалото време - веднъж в седмицата.

Процедурата за очистването на червата предотвратява проникването в кръвта, а чрез нея - във всички органи и системи на организма на вредните вещества, отложени в храносмилателния тракт. Трябва да се знае, че именно на тях се държи зараждането и развитието на всички болести и с тяхното премахване се поставя началото на процеса на оздравяване на организма.
Предупреждение. Да не се правят повече клизми от препоръчаните, тъй като в такъв случай ще бъдат унищожени и полезните бактерии в червата.

Втори етап - Прочистване на черния дроб
Продължителността на живота на червените кръвни телца (еритроцити) в организма е 120 дни. След това те се трансформират в билирубин (един от жлъчните пигменти). Той представлява междинен продукт на разграждането на хемоглобина, извършвано в далака, черния дроб и костния мозък. Около 80% от него се образува при унищожаването на стари и повредени еритроцити.

В здравия организъм черният дроб филтрира билирубина, после посредством жлъчката той се отделя в дванадесетопръстника и след още няколко биохимични превръщания се изхвърля от организма.
Поради употребата обаче на млечни продукти, на алкохол и консервирани храни в паренхимната тъкан на черния дроб и жлъчните пътища постепенно настъпват патологични промени. Поради това черният дроб губи частично способността си да изпълнява  своята основна функция. Така в кръвта преминава част от билирубина, а друга се отлага по стените на жлъчните пътища.

Вследствие на това в жлъчния мехур изкристализират зелени камъчета, чийто диаметър може да достигне дори до два и повече сантиметра. Едновременно с това в постепенно запушващите се жлъчни проходи се натрупва холестерин под формата на кафявожълти восъкообразни тапи.
Подобно нарушение в работата на черния дроб става причина за множество заболявания, тъй като нефилтрираният билирубин, проникнал в кръвта, се разнася по цялото тяло и се отлага по кръвоносните съдове, включително стеснявайки отворите на връзките с жлезите с вътрешна секреция.

По предлаганата методика фактически се прочиства не само черният дроб, но и жлъчният мехур и пътища, като така се спира и развитието на всички болестни процеси, изявени или все още латентни в организма.
Необходими са 300 мл лимонов сок, 300 мл зехтин и солидна доза решителност, тъй като процедурата трае три денонощия.

От първия до третия ден се прави по една клизма. Не се яде нищо, пие се само ябълков сок. Същинският процес на прочистване на черния дроб започва в 19 ч. на третия ден.
Предварително трябва да се подготви чаша за коктейла от лимонов сок и зехтин. Това става по следния начин.
Наливат се в стъклена чаша 3 с.л. вода и равнището на течността се отбелязва от външната страна с туш за стъкло. След това се добавят още 3 с.л. вода и се нанася и второто ниво. След това водата се излива и така чашката, с която ще се прави прочистването, е вече готова.

Подготвя се и грейка с топла вода, която се обвива в кърпа, за да не пари на кожата.
Предупреждение. Когато такова прочистване се прави за пръв път, добре е да има още един човек, тъй като очистителната реакция понякога може да е толкова силна, че да се наложи някой да помага, включително да даде валидол или сърдечни капки, ако това се наложи.
Човек е най-добре да се настани пред телевизора или да вземе при себе си интересна книга, тъй като цялата вечер трябва да е на едно място.

В 19 ч. се пристъпва към процедурата. Ляга се, грейката се поставя под черния дроб, тоест отдясно под подребрието (тъй като процесът е продължителен, ако водата в нея изстине, маха се кърпата и тя пак се поставя на указаното място).
В оразмерената чашка до първото ниво се налива лимонов сок. След това внимателно се допълва до втората отметка със зехтин. Не се разбърква, а полученият коктейл направо се изпива.

След 15 мин. отново се наливат двете съставки по указания начин и се изпиват. И така през всеки четвърт час се приема очистителното, докато сокът и зехтинът не свършат.
Ако в процеса на очистването се появят признаци за повръщане, приемът на коктейла трябва да се прекрати, и то в момента, в който е налице усещането, че само след още една глътка всичко ще излезе навън през устата.
По-малкото погълнато количество от коктейла ще доведе съответно и до частичен прочистващ ефект. Но по-добре да е така, отколкото да не се направи нищо.
И така, след като са изпити изцяло двете течности, не трябва да се става от леглото, като най-добре е да се заспи.

При изхождането на следващото утро (кога ще стане това е индивидуално), в тоалетната се наблюдават меки билирубинови камъни с различна големина и/или цилиндрични холестеринови тапи. Това не трябва да бъде плашещо - в крайна сметка те са вече извън организма.
Отново се прави клизма и се закусва с плодов сок или плодове. С това процедурата е приключена.

Препоръчва се след 12 часа отново да се промият червата. Изхвърлянето на шлаките ще продължи. В продължение на една седмица трябва да се яде само вегетарианска храна.
По количеството на изхвърлените вредности всеки може да определи трябва ли очистващият процес да се повтори след известно време. Нормално през първата година това трябва да се прави всяко тримесечие, а след това профилактично - веднъж на 12 месеца.

Резултатът от прочистването се усеща веднага по самочувствието, тъй като изчезва умората и се усеща рязка стимулация в дейността на всички органи и системи на тялото.
Предупреждение. Преди прочистването на черния дроб е задължителна консултация с лекар за установяване наличието или отсъствието на камъни в жлъчния мехур. При жлъчно-каменна болест и каквито и да са други възпалителни процеси в черния дроб или жлъчката описаната по-горе процедура за очистване е противопоказна и трябва да се търсят други начини за постигане на същия ефект с народни средства.
Продължава в следващия брой


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки