НФСБ с две нови структури в Габровска област


НФСБ с две нови структури в Габровска област
Новата структура на НФСБ в село Батошево бе оглавена от млад и енергичен екип – Йонка Тихова и Ивайло Йорданов
17 Април 2015, Петък


Патриотите учредиха свои организации в селата Батошево и Гъбене

Автор: Десант

Голямото семейство на „Национален фронт за спасение на България” продължава активно да разширява своята мрежа от структури в различни кътчета на родината ни. Достойната защита на националните интереси и отстояването на родолюбивата кауза в Народното събрание от страна на депутатите от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ привличат все повече българи в редовете на партията на СКАТ.
В края на миналата седмица към каузата на патриотите се присъединиха и десетки жители на севлиевското село Батошево, където на 9 април бе учредена поредната структура на Националния фронт.

Селището е в един от районите на страната, които се намират в най-тежко икономическо положение. Там има висока безработица и изключително нисък стандарт на живот на местното население. Затова и жителите на Батошево възлагат своите надежди на НФСБ, които споделиха с гостите на срещата - регионалния координатор за Гарбровска област Ивелин Райчев и лидера на севлиевските патриоти Росен Цветков.
Ръководството на новата организация бе поверено на млади и енергични хора, които искат да реализират програмата на партията и да популяризират идеите й на местно ниво. Неин председател стана Йонка Тихова.

„За мен Националният фронт не само е най-българската партия, но и единствената политическа сила, която е загрижена за обикновените трудови хора и дребния семеен бизнес. Това е основното, което различава НФСБ и неговите членове от останалите партии в парламента“, заяви Тихова. Неин помощник ще бъде Ивайло Йорданов, който бе избран за секретар на патриотите от Батошево.

След избора на ръководство се проведе дискусия, в която жителите на севлиевското село споделиха своите виждания за проблемите в енергетиката и високия процент безработица в региона. Голяма тревога сред местните хора предизвиква масовата сеч на горския масив в региона, която преди въвеждането на мораториума върху дърводобивната дейност почти е довела до обезлесяването на околността. Ивелин Райчев пое ангажимент да предаде сигналите на местните хора на парламентарната група на Патриотичния фронт.

„Освен масовата безработица, тревога буди и обезлюдяването, което за последните 20 години е довело до там, че населението в общината е намаляло с близо 40 процента. Не са за подценяване и ниските доходи на жителите на Севлиево и региона, както и миграцията на младото поколение към София или чужбина“, заяви в края на учредителното събрание регионалният координатор.

На следващия ден - 10 април, най-българската партия учреди своя общинска организация и в габровското село Гъбене. Привърженици на каузата за спасение на България се събраха в пенсионерския клуб, за да поставят основите на местна структура на патриотичната формация. За да чуе проблемите на селището, известно с героичната борба на жителите му в Априлското въстание от 1876 г., бяха дошли регионалният координатор за област Габрово Ивелин Райчев и председателят на родолюбците от града на хумора Мими Иванова. Пред тях присъстващите изразиха своето убеждение, че на предстоящите местни избори през октомври партията на СКАТ ще увеличи своята подкрепа в региона.

Новата организация бе оглавена от Красимир Пенчев, който заяви: „Вярвам, че именно НФСБ и Патриотичният фронт са силата, която може да възроди националната ни гордост да защити техните интереси в Народното събрание“, заяви новоизбраният председател. Негов пръв помощник ще бъде Донка Братованова, която бе избрана за секретар на патриотите в Гъбене. Тя заяви, че ще работи за разширяване влиянието на партията сред младите хора в региона и привличането на нови членове.

„Структурата на НФСБ в Гъбене е деветата в община Габрово. Целта ни е до местния вот през октомври да бъдат учредени още десет нови организации. За това спомага и растящият интерес на местните жители към идеите на партията и най-вече към работата на депутатите от Патриотичния фронт“, подчерта в края на събранието Ивелин Райчев.


Гост на учредителното събрание в село Гъбене бе регионалният координатор за Габровска област Ивелин Райчев (седналият в средата)

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки