In memoriam


In memoriam
17 Април 2015, Петък


На 12 април 2015 г. внезапно този свят напусна завинаги нашата сътрудничка Кристина Кирилова.

Автор: Десант

Името й се появява в печата още докато е ученичка. Тя е автор на множество публикации в хумористичните страници на централния и регионалния печат. Носителка е на национални и регионални награди предимно в областта на хумора и сатирата. Едно от последните й отличия е от националния конкурс за къс разказ на ловна тематика „Дивото" на името на Дончо Цончев през 2013 г.

Публицистиката също намира място в нейното творчество, като основните теми, които засяга, са свързани с опазването и съхраняването на българската природа, флора и фауна. В „Десант“  публикувахме в рубриката „Родова памет“ нейни очерци за Христо Козлев, Мара Колева, за народните просветители от родния й град Долна Оряховица, както и за дядо й Христо Паунов Димоков, загинал от раните си, получени в битката при Лозенград по време на Балканската война.

Особено интересни бяха статиите й за следите на родните ни градинари в Европа, за лова като изконно занимание още на предците ни, както и за това, че и българите са имали празник на влюбените.
Присъединяваме се към мъката на нейните близки и съпруга й Борис Цветанов, който е един от нашите най-четени и уважавани автори.
Почивай в мир, Кристина!

От екипа на в. „Десант“


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Жан Соломонов
17.04.2015 17:22:12
0
0
Крис, мир на праха ти!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки