Кой се страхува от задължителното гласуване


Кой се страхува от задължителното гласуване
16 Април 2015, Четвъртък


Най-много срещу това скачат от ДПС, тъй като сегашното статукво напълно ги устройва



Вече 25 години продължава мъчителната агония на т.нар. „български преход“ към демокрация и радикални промени. За това гибелно протакане има редица причини както в действащото  законодателство, така и в порочното мислене на някои недобросъвестни българи.

Някои от тях помислиха, че демокрацията е време за бързо и лесно забогатяване, за безконтролно живуркане и разгулно морално поведение. И за дълбоко съжаление, доста от тези хора с примитивно мислене се издигнаха по стълбицата на бизнеса и властта и станаха управляващи. И днес се чудим защо сме на последно място  в ЕС по бедност, корупция, престъпност и какво ли не още.
Най-после се постави въпросът за задължителното гласуване на изборите. А всъщност кои причини наложиха този крещящ проблем за съвременна България? На кого ще попречи задължителното гласуване? Изглежда някои партии нямат никаква изгода от това да се наруши сегашното статукво.

И защо не се изисква най-малко основно образование, за да имаш право да гласуваш на изборите, ами някакви неграмотни лумпени решават съдбините на цяла България. Тези, които не владеят български език и продават гласа си за мизерните 20 лв, трябва да бъдат съдени като криминални престъпници! А още по-сурови мерки трябва да се прилагат спрямо купувачите на изборни гласове (независимо дали са партии, или са отделни политици).

Вижте кои надигнаха яростен вой срещу правото и задължението на българина да упражни гласа си на изборите. Първи скочиха от върхушката на ДПС, усещайки се сериозно застрашени да влязат в НС. Изглежда, че сегашното статукво напълно ги устройва и задоволява и затова не искат никаква промяна.
Други партии пък се колебаят, умуват и предлагат референдум на предстоящите местни избори. А това значи мъчителното протакане да продължи, да се проточи и чудовищната изборна агония още години наред.

А елементарната човешка логика показва, че щом живееш в дадена страна, щом плащаш данъците си на тая държава и спазваш законите, то ти абсолютно си задължен да гласуваш на изборите за това кои да бъдат управляващите.
Всеки, който не отиде да гласува, всъщност е нарушител на закона, както са нарушители и родителите, които не изпращат децата си на задължителното училище до 16 години.
Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анархист
17.04.2015 16:56:56
0
0
А за кого да гласувам ако не харесвам никой от предложените кандидати ? Нека първо политиците си зададат въпроса защо повечето българи не гласуваха на последните избори, а после да задължават хората.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки