Шампионка по спортни танци е „Мис България в Канада 2015“


Шампионка по спортни танци е „Мис България в Канада 2015“
„Мис България в Канада 2015“ Антоанета Попова и нейните подгласнички
06 Април 2015, Понеделник


Първият конкурс за красота, организиран от българската общност в Торонто, бе спечелен от Антоанета Попова

Автор: Георги Ваташки

Вицесветовна шампионка и шест пъти призьорка на Канада по спортни танци спечели първия конкурс „Мис България в Канада 2015“, който се проведе на 24 март в бляскавата зала „Q-ssis banquet hall“ в канадския мегаполис Торонто, където живеят близо 15 хиляди наши сънародници.

Победителка в оспорваната надпревара по красота стана 26-годишната Антоанета Попова. Тя се окичи с титлата, като покори жури и публика с чар и излъчване. В надпреварата за короната взеха участие 10 български момичета на възраст от 17 до 28 години. Кандидатките дефилираха в два кръга – по бански костюми и с вечерни рокли. Антоанета бе безапелационен фаворит и във вота на интернет потребителите, които гласуваха във „Фейсбук“. Тя грабна и наградата за любимка на публиката в залата.

Организаторите на конкурса – Стела Стефанова и Даниела Чакърова, се бяха погрижили за доброто настроение на гостите с колоритна програма. Между отделните  етапи на надпреварата публиката се наслаждаваше на уменията на талантливите гимнастички от българския клуб Jusco club от Торонто с треньори Мими Маслева и Стефка Мутафчиева. Българчетата изпълниха атрактивни съчетания с топка, обръч и лента, демонстрирайки изключителна пластичност, грация и изящество в движенията.

В програмата взеха участие и гласовитите изпълнители от фолклорен ансамбъл „Димитровче“ от Монреал с ръководител Димитър Минков. Те неведнъж са популяризирали страната ни и родните традиции по международни фестивали, от които винаги се завръщат с множество награди и признания.
Подгласнички на победителката станаха 23-годишната Даниела Боянинска от Оряхово и 20-годишната Луиза Петкова. Шоуто завърши със страстно пасо добле в изпълнение на току-що избраната „Мис България в Канада“ и нейния дългогодишен танцов партньор.

„Дни след конкурса съм все още зашеметена, и колкото и да звучи банално – страшно ентусиазирана. До известна степен чувствам отговорност – като „мис“ разбирам колко е важна тази титла, макар че е само на нашата малка общност в Канада“, споделя след окичването си с короната Антоанета Попова.
Тя е родена в Пловдив през 1989 г. От седемгодишна се занимава със спортни танци, но първоначално се отдава на друга своя страст – рисуването, и завършва Художествената гимназия в родния си град, а след това записва специалност „Графика“ в Националната художествена академия в София.

„От малка още, когато бях на 7 или 8 години, бяхме спечелили някакъв турнир с първия ми партньор и ни направиха интервю. Тогава бях заявила, че искам да стана дизайнер на костюми по спортни танци. И до ден днешен тази мечта някак си не е отминала, но вече се стремя и към висока спортна титла и съответно да си имам студио и да произвеждам световни шампиони“, споделя сънародничката ни.
Въпреки успехите на танцовия подиум, младата българка не е забравила своето хоби. „Засега рисувам по няколко пъти в годината. За съжаление не го правя много често поради другите си ангажименти, но има мои картини, които се продават. Всяка година с приятели правим нещо като годишно шоу в Торонто, което съчетаваме с аукцион на моите творби“, разказва още нашенката.

Антоанета пристига в Страната на кленовия лист през 2009 г. с помощта на свои братовчеди. „Заминах за Канада, когато бях на 20 години, като първо живях в Монреал. След шест месеца си намерих партньор за пасо добле и румба и затова се преместих в Торонто. Стана като на шега – нямах някаква голяма надежда или гаранция, че нещата ще се получат, но изглежда беше ме посетило именно това птиче на късмета, което само веднъж каца на рамото. Като тръгвах от Пловдив, не взех нито една стара купа или медал със себе си, а само няколко чанти с платове за нови костюми.

Първия месец България много ми липсваше, защото никой не познавах и не владеех езика. След около година взех да свиквам и да работя като учител по латиноамерикански танци. По-късно с колеги успяхме да открием школа, където през седмицата преподавам спортни танци, а през почивните дни ходя по състезания“, спомня си трудното начало красивата ни сънародничка.
Въпреки успехите и спокойния живот отвъд Океана, тя се завръща всяка година по два пъти в България, за да се види със своето семейство и приятели.

„Родината ми харесва като природа, като страна, като топлина, като място за живеене, климатът е хубав, но политиката, държавността и управлението са ужасни. Особено ме отчайва липсата на правосъдие. В Торонто веднага прави впечатление как е устроен животът на обикновения човек – за всички тук е нормално, че улиците са чисти, че хората са добри, че има държавност и ценности. Бих останала в Канада, но със сигурност един ден ще се върна в България. Бих искала да помогна по някакъв начин нещата, които не харесвам, да се променят. Като бях малка дори си мечтаех да стана президент. Мисля най-доброто за България и искам тя да пребъде“, споделя Антоанета.

Титлата „Мис България в Канада 2015“ е само етап в житейския път на родната красавица. „В най-скоро време ми предстои да замина за Сан Франциско. Там ще участвам в голям международен турнир по стандартни танци. Месец след това пък ще започне шампионатът на Канада в Калгари. Ще участваме в него за седма поредна година и се надявам отново да се върнем със златни медали. Това ще бъде следващата стъпка към голямата цел – да бъда първа в света и гордо да развея българския флаг“, завършва родната шампионка.


В категории: Горещи новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки