Младежи от България, Македония и Албания посетиха НС


Младежи от България, Македония и Албания посетиха НС
Младите гости на патриотите с интерес разгледаха стаята на ПФ в парламента и отблизо се запознаха с работата на депутатите от родолюбивата коалиция
03 Април 2015, Петък


По покана на Патриотичния фронт и народния представител Юлиан Ангелов близо 30 младежи – членове на ВМРО, както и млади българи от Македония и Албания


посетиха Народното събрание.
Гостите бяха посрещнати в стаята на патриотите лично от председателя на групата Валери Симеонов. Те успяха да се видят и с народните представители от ПФ Красимир Богданов, Атанас Стоянов и Искрен Веселинов. Юлиан Ангелов пък ги запозна с работата и целите, които групата на Патриотичния фронт си е поставила да отстоява в парламента.

Младежите научиха интересната история на предоставената на патриотите стая в Народното събрание, която носи името на именития български политик Димитър Пешев, известен със своята роля за спасяването на българските евреи. В помещението се съхраняват автентични предмети от времето, когато той е бил подпредседател на 24-то и 25-то Народно събрание.

Гостите разгледаха и картините, които украсяват стените на парламентарната „светая светих“ на патриотите. За тях бе особено любопитно да научат, че именно тук се намира оригиналът на картината „На нож“ на Ярослав Вешин. Депутатът Юлиан Ангелов им обясни, че творбата представлява обобщен образ на безименния български войник, който се сражава за освобождението на поробените си братя в Тракия и Македония, въплътил в себе си патриотизма, себеотрицанието и храбростта по време на Балканската война.

Домакините пожелаха на младите си гости да продължат успешно образованието си, защото именно те утре могат да са следващите нови попълнения в парламентарната зала.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки