Кой сте вие, доктор Тренчев


Кой сте вие, доктор Тренчев
Турцизирането на българското население продължава вече 25 години
02 Април 2015, Четвъртък


И профсъюзният лидер преди години даде рамо за турцизирането на българското население



Преди известно време, с фанфари, доктор Константин Тренчев се оттегли от шефското място на КТ „Подкрепа”. През последните години в интервюта той често изразяваше недоволство от състоянието на държавата. В мотивите за оттеглянето му също прозираше това недоволство. А кой е виновен?
Създаденият от него паразитен и анемичен профсъюз с нищо не допринесе за просперитет на държавата. Той бе един профсъюз на привилегировани. Функционерите му често изразяваха недоволство от нередностите в управлението и корупцията, но на практика не предприемаха нищо.

Доктор Тренчев и кохортата му, вероятно със задгранична помощ, добре си преживяваха. Нерядко той казваше: „Задграничният паспорт ми е в джоба и винаги мога да замина за Америка”. Там беше и семейството му. Демек – тука да става каквото ще. Вживявайки се в ролята на революционер и облечен в камуфлажни бойни дрехи, поведе лумпените към партийния дом. Той беше организатор на този палеж. По тази причина следствието беше прекратено и рушителите останаха ненаказани. Нещо повече – профсъюзният лидер отиде при тогавашния вицепрезидент Семерджиев с настояване да бъде обявено извънредно положение и да бъде свалена властта, а той прояви малодушие и не взе мерки за прекратяване на вандалщината.

Най-голямото му престъпление към България е друго. Непосредствено след Десети ноември 1989 г. той и т. нар. неформални тръгнаха из Родопите. Целта им беше да връщат имената на българските мохамедани. Започнаха от с. Пашово, Юндола и с. Света Петка и стигнаха зо Златоград. В с. Пашово Тренчев за благодарност е получил баница с късметчета.
Разбуниха тези хора и по-слабохарактерните започнаха да си връщат старите имена. Недоволните, които  бяха против това, пък протестираха и го рисуваха с фес и с обръщение „Тренчев ефенди”.

На тази основа и поради нехайството на властта, турцизирането на това българско население продължава вече повече от 25 години. В тези райони са построени над 1200 джамии. С пари на външни ислямистки организации и държави се обучават млади хора, които след това налагат исляма в този край.
Отделно разни ислямистки емисари заплашват хората, че в бъдеще там ще стане турско и тогава ще ги питат турци ли са, или българи. Затова някои от тях си връщат имената без окончанията „ов” и „ев”.

Протурската противоконституционна партия за права и свободи също работи усилено в това направление. На практика се осъществява плана „Баязид – 2“. На първите парламентарни избори, в които ДПС участваше в Смолянски окръг, резултатите показаха, че 98% от гласовете са за други партии, само 2% бяха за ДПС. Сега вече не е така.
Повод да се спра на тези въпроси е излъченото от телевизия СКАТ интервю от тези райони. Запитаните отговаряха колебливо и страхливо, но в крайна сметка се определяха като турци. Върхът беше, когато един местен лумпен нарече репортерката „гяурка”. Ето докъде сме я докарали, а властта мълчи по тези въпроси.

Бих препоръчал на телевизионерите от СКАТ регулярно да излъчват филма „Време разделно”. Това е един от най-хубавите и правдоподобни български филми. А съответните държавни органи да вземат да преиздадат романа „Време разделно” и да го подарят на всяко семейство от  районите със смесено население, както им казваме.
Нека не загърбваме българщината! Нека не оставяме тези хора да се лутат. Нека не губим тези български земи. Нека „държавникът” Тренчев посети тези краища на България отново, та да види какво е сътворил. Въобще какво са сътворили „демократите” за 25 години!
Христо Христов,
Правец


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки