Спадът в цената на млякото продължава цяла година


Спадът в цената на млякото продължава цяла година
31 Март 2015, Вторник


Да се вземе бързо решение за овладяване на ситуацията в сектор „Мляко“, апелира министърът на земеделието Десислава Танева по време на редовното заседание


на Съвета на министрите в  Брюксел.
Тя подчерта, че в България положението в сектора се влошава на фона на руското ембарго и отпадането на квотната система. В страната ни, по думите й, се наблюдава траен спад в цената на млякото, който вече продължава 12-и месец.

Мерките в подкрепа на сектора, приети от ЕК, за подпомагане на млекопроизводителите, нямат приложение у нас, подчерта Танева. Тя допълни, че страната ни поддържа общото предложение с Румъния, което бе представено на Съвета през януари, като то е за въвеждане на допълнителни мерки на пазара на мляко за справяне с последиците от руското ембарго.

"Тези мерки ще допринесат и за по-плавен преход на сектора от квотна система към свободен пазар в условията на забрана за износ за Русия“, обясни министър Танева. Тя прикани останалите министри да участват в изготвянето на документ, в който да се включат пакет от мерки в подкрепа на млечния сектор, като се вземат предвид спецификите на всяка една страна членка на Европейския съюз.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки