Роби Уйлямс – Марая Кери


Роби Уйлямс – Марая Кери
Марая Кери във Варна? А пари откъде?
30 Март 2015, Понеделник


Варна срещу Бургас или буря в чаша... море

Автор: Веселин Максимов

Новината си я биваше. И затова толкова хора избухнаха и се запалиха по идеята – в началото на август стягат раниците и тръгват към морето. За да гледат наживо, на сцена в Бургас Роби Уйлямс – бившият солист на много бившите „Тейк Дет“. Убийствена солова кариера, милиони фенове, че и отгоре на всичко няма нищо общо с някогашните величия – забива яко и прави страхотно шоу. Тези, които вече са включили Бургас в летните си планове, много добре го знаят.

Случайно или не, почти по системата „видяла жабата, че подковават вола, та и тя вдигнала крак“, след няма и два дни гръмна другото чудо – „Бляк Сий Рокс“ във Варна, също фестивал, на който е поканена, дръжте се, Марая Кери!
Работата – повече от сериозна, заплющяха още гръмки имена като Бруно Марс, „Уан Дайрекшън“ (и той, и групата в момента силно нашумели по целия свят) и се почна един „Прелюд и мечтание“ от Шуман.

Отгоре на всичко, новопроизведеният варненски фестивал ще разработи и състезание на млади таланти, а организаторът му Иван Кутиков, от почти 30 години живеещ в Съединените американски щати, обяви, че на тази сцена ще се появят новите Крисия, Ибрахим и Хасан.
Всичко това хубаво, но за целта Община Варна, като един съорганизатор, трябва да отпусне 600 000 лева. Ако поне малко вдявате от шоу бизнес или просто се интересувате как вървят поп и рок величията, ви става ясно, че мечтаните пари ще отидат най-много за построяване на сцените им.

За сведение – хонорарът на Марая Кери е изчислен в български пари на 1 700 000 лева, твърдят колеги, наясно по въпроса. Този на Бруно Марс, чийто нов албум вече е с платинен статус, ще е по-нисък, но не много.
Г-н Кутиков твърди, че има богат опит в организирането на такива музикални събития и досега е правил два в китайската столица Пекин, снимки от които могат да се видят на интернет страницата на неговата компания.

Междувременно се оказва, че тя не може да се отвори и на нея - ни снимки, ни описания. Обяснението е, че китайски домейн не се отваря от друга точка на света. Възможно е да е така, нека за това се произнесат хакерите.
600 000 лева за Марая Кери, Бруно Марс и „Уан Дайрекшън“, обаче, категорично не стигат. Представете си какви яки спонсори трябва да се намерят, за да дойдат тези хора, та да отворят глас във Варна.
Само механичен отговор на гръмката новина за Роби Уйлямс ли е варненската истерия? Или добре познатата от политиката на ГЕРБ (кметовете и на двата града са от тази партия, дори бургаският е заместник на нейния вожд) политика на най-работещото звено – „Връзки с обществеността“.

Която на езика на тази партия може да се преведе и като оглушително блъскане в гърдите – „Вижте какво правим за вас“. Но докато на тазгодишния „Спирит Ъф Бургас“ общината не дава нищо (след последните две жалки издания тя хвърли много пари в бездънна яма) и сегашният организатор е опитен, врял и кипял в привличането на знаменитости, та знае откъде кого да доведе и с какви средства, твърде любопитно е ако Варна тръгне по пътя на Бургас, влизайки с мощни пачки, за какво в края на краищата ще бъдат използвани те.
Като човек, който е виждал, мога да ви кажа: в три сцени, на които родни групи със съмнителни качества свирят пред 50- ина, най-много човека.

Конкуренцията е много готино нещо, от нея се ражда качеството и така хората стават доволни и израстват като мислене и като култура. В свирепия свят на шоу бизнеса обаче, зад любимите ни изпълнители, които се раздават на сцената (няма нищо общо с „Покажи на тия хора как са мяташ“), стоят мениджъри с нюх и нрав на хиени – първо парите, после договора и чак тогава – обявена датата на сайта.

И последно – горенаписаното не е локална ревност, дано пък Марая Кери дойде във Варна, ей го, нищо километра е оттук, ще я видим. Разсъждения са само. На които времето ще отговори. Понеже промотърът на гръмкото хипотетично събитие засега не може.


Роби Уйлямс ще вдигне на крака фестивала в Бургас, който беше безнадеждно угаснал

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки