Германия и Франция налагат ограничения на „малките“ в ЕС


Германия и Франция налагат ограничения на „малките“ в ЕС
Ангел Джамбазки
27 Март 2015, Петък


Евродепутатът Ангел Джамбазки обвини двете държави в протекционизъм, който опорочава идеята за свободен пазар и конкуренция

Автор: Десант

Големите държави се опитват да решават проблемите си за сметка на страни като България, това заяви в четвъртък Ангел Джамбазки по време на дебат в Европейския парламент, свързан с въведената в Германия минимална ставка за заплащане на труда.
„Немското предложение звучи изключително хубаво, разказано като приказка, но истината е, че тази мярка се въвежда, за да се ограничи достъпът на чужди фирми в Германия. Според приетите от Берлин правила, всички наемни работници, дори тези, които преминават през Германия, трябва да получават на ден по 8,5 евро.

По този начин българските транспортни превозвачи ще бъдат задължени да изплащат подобни заплати плюс командировъчни. Това ги прави неконкурентноспособни и ще се откажат да работят в Германия, защото не могат да издържат финансово“ – изтъкна нашият евродепутат, подчертавайки, че това цели единствено облагодетелстването на немските превозвачи.

„Единия ден големите държави членки ни говорят за свободен пазар и конкуренция, а на другия ден в националните си законодателства приемат точно обратните мерки.
Между другото, Франция също прилага този подход и се опитва да дискриминира превозвачите от малките държави. Тя се кани да въведе правила, които да задължат шофьорите да спят на хотел, което нарушава маршрута им и оскъпява превоза. Очевидно целта на всички тези уж незначителни мерки е малките държави да бъдат изтикани. Това е вид протекционизъм.

Когато обаче се прилага от Германия и Франция, е уж законно, а ако ние решим да го направим, ще ни наложат санкции. Ето срещу този двоен стандарт се борим“ – допълни още Джамбазки.
Реакцията на представителя на ВМРО в Европейския парламент бе породена от непрекъснатите опити да се въведат ограничения, които да поставя транспортните превозвачи от България и държави като Полша, Литва, Чехия в по-неблагоприятно положение спрямо тези от другите европейски страни.

В същото време никой не иска да се занимава с Турция и всички нарушения, които нейните фирми извършват в Европа – нерегламентиран внос, социален дъмпинг, дъмпинг на стоки и т.н.
Поради тази причина българският представител в Европарламента, заедно със свои колеги от Полша, Литва, Чехия и други по-малки държави, настоява Германия и Франция да понесат наказания, ако продължават да създават пречки.


В категории: Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
без омраза -българин
01.04.2015 08:26:11
0
0
ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ СЕ УПЛАШИХАМОТ НАШИТЕ И РУМЪНСКИ КРАДЛИВИ ЦИГАНИ.СЪЩОТО Е В ИТАЛЯИЯ.ИМА И ТРУДОЛЮБИВИ ЦИГАНИ НО СА МАЛКО.БОГАТИТЕ ЦИГАНИ НЕ ИМ ПОМАГАТ./ПО ЛОШИ ОТ НАШИТЕ БОГАТАШИ/С ПРОСТОТИЯТА ТЕ СЕ САМОИЗОЛИРАТ ОТ ДРУГИТЕ ЕТНОСИ.В ЦИГАНСКИТЕ КВАРТАЛИ ПОЛИЦАИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДА ЦИГАНИ И КОНТРОЛИРАТ ОТ МВР.ОТ ВСИЧКИТЕ ВИДВЕ ЦМГАНИ ДОШЛИ ОТ ИНДИЯ. /РОМИ ,ШУРИ И ШИНДИ НАШИТЕ РОМИ НА БАЛКАНИТЕ СА БИЛИ НАЙ КРАДЛИВИ И В ИНДИЯ.
1
Румен
30.03.2015 04:49:25
0
0
Поздравления !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки