Патриотите разширяват дебата за „мълчаливото съгласие“


Патриотите разширяват дебата за „мълчаливото съгласие“
Момент от срещата на депутатите от ПФ с представители на синдикалните организации
27 Март 2015, Петък


Поредна среща, свързана с промени в Административно-процесуалния кодекс, засягащи мълчаливия отказ и мълчаливото съгласие, бе проведена в сряда от депутати

Автор: Десант

от Патриотичния фронт в зала „Изток” на Народното събрание. На нея бяха поканени представители на двата големи синдиката у нас - КНСБ и КТ „Подкрепа”.
Чавдар Христов – вицепрезидент на КНСБ, оцени положително предложението на Патриотичния фронт и отбеляза, че този проблем отдавна стои нерешен и неизяснен.

От името на КНСБ свои конструктивни допълнения и уточнения към предложението направи юристът на Конфедерацията Иван Сотиров. Обосновавайки се със случаи от практиката, той изрази мнение, че предложението може да се конкретизира и допълни. Юристът каза още, че в интерес на гражданите ще бъде, ако към него бъде добавен конкретен списък с административни услуги, които да включват мълчаливото съгласие.
По време на срещата стана ясно, че КТ „Подкрепа” също подкрепя инициативата на ПГ на Патриотичния фронт за промени в чл. 58. Юридическият съветник на синдиката д-р Паунита Петрова изложи своята позиция и се присъедини към професионалното мнение на колегата си от КНСБ.

Присъстващите на срещата народни представители от ПГ на ПФ – Валери Симеонов, Димитър Байрактаров, Борис Ячев и Атанас Стоянов, изразиха задоволство от проведения разговор със синдикатите и благодариха за изказаните мнения. Те подчертаха, че целта на предложения от тях законопроект е да сложат проблема с „мълчаливия отказ“ на масата за обсъждане и така да се положи началото на обществена дискусия за ефективността на администрацията, нейната работа и в същото време – защитата на обществения интерес.

Депутатите от Патриотичния фронт са убедени, че промените са наложителни, а в предложението между четенията в зала ще бъдат направени важни допълнения, така че да бъде защитен общественият интерес. Те изтъкнаха още, че именно с такава цел вече са провели среща по темата с големите работодателски организации, от които са получили подкрепа, а срещата им със синдикатите е поредната стъпка в хода на дискусията.

Народните представители от ПГ на ПФ споделиха, че са наясно с проблемите, които в момента търпят граждани и фирми от страна на институциите заради действащия мълчалив отказ, затова целта на предложените от тях промени е администрацията да заработи по-ефективно, а правата на гражданите да бъдат защитени адекватно.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Аисектир
29.03.2015 17:17:30
0
0
Във Балгария патриотичния фронт е червена мафия.И Валери Симонов си е една близалка на мафията.Народа тази партия ваопще да не я смята за опозициона,няма партия опозициона във Балгария.Не се хващат референдом да се направи за ликвидирането на уличните кучета,а със глупости се занимават.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки